Guzmania 'Hilda'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Hilda' is een prachtige tropische plant met opvallende rode en groene bladeren die in een rozetvorm groeien. De bloem van de 'Hilda' is helder rood van kleur en steekt mooi af tegen het groene blad. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan het hele jaar door bloeien. De Guzmania 'Hilda' houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven aan de Guzmania 'Hilda' is belangrijk, maar zorg ervoor dat er geen water blijft staan in de pot om wortelrot te voorkomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht en geef af en toe wat water in de kelk van de bloem. De plant gedijt goed in een warme en vochtige omgeving.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Kamerplanten zoals Guzmania 'Hilda' houden over het algemeen niet van direct zonlicht. Het is beter om ze op een plek te zetten waar ze indirect licht ontvangen. Te veel zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte. Het is belangrijk dat de omgevingstemperatuur constant is en niet onder de 18 graden Celsius daalt. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  Deze plant bloeit voornamelijk in de maanden mei tot en met augustus. De bloei kan enkele weken tot zelfs enkele maanden aanhouden.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert giftige stoffen uit de lucht en produceert zuurstof, wat gunstig is voor de gezondheid. Het is een goede keuze voor binnenshuis, vooral in ruimtes met beperkte ventilatie.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Ze houdt van een warme en lichte omgeving, maar vermijd direct zonlicht. Deze planten gedijen goed binnenshuis.

 • Het is niet nodig om de Guzmania 'Hilda' te snoeien, omdat deze plant geen specifieke snoei nodig heeft. Het is voldoende om af en toe dode bladeren te verwijderen voor een gezonde uitstraling. Als de bloemen zijn uitgebloeid, kun je ze voorzichtig afknippen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Geef deze plant matig water en zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft. Laat de plant niet in een laag water staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winterperiode iets minder water dan in de zomer.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond speciaal voor kamerplanten om de Guzmania 'Hilda' gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond indien nodig om de paar jaar.

  De bodem voor Kamerplanten moet goed doorlatend zijn en de pot moet voorzien zijn van drainagegaten om overtollig water af te voeren. Het gebruik van een speciale potgrond voor Kamerplanten is aan te raden, omdat deze voedingsstoffen bevat die de plant nodig heeft om te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van water en voedingsstoffen, zodat deze gezond blijft.

  Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig maar niet te nat, geef regelmatig water. Gebruik eens in de twee weken vloeibare mest tijdens het groeiseizoen.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze kamerplant, kun je een zachte doek gebruiken die licht vochtig is gemaakt. Voor een grondigere reiniging, kun je de bladeren afvegen met een mengsel van water en een beetje milde zeep. Gebruik geen harde chemicaliën of schurende materialen om de bladeren schoon te maken.

  De Guzmania 'Hilda' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het niet direct in de felle zon staat, maar wel voldoende licht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte, zoals direct zonlicht. Een constante temperatuur zonder grote schommelingen, zal de plant helpen gedijen.

  De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig maatregelen te nemen, zoals besproeien of een luchtbevochtiger gebruiken. Een optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 50 en 60%.

  Kamerplanten hebben een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Deze pH-waarden zorgen ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus wees voorzichtig en bemest niet in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Hilda' is een prachtige tropische plant met opvallende rode en groene bladeren die in een rozetvorm groeien. De bloem van de 'Hilda' is helder rood van kleur en steekt mooi af tegen het groene blad. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan het hele jaar door bloeien. De Guzmania 'Hilda' houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven aan de Guzmania 'Hilda' is belangrijk, maar zorg ervoor dat er geen water blijft staan in de pot om wortelrot te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.