Peperomia clusiifolia 'Red Margin'

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Peperomia clusiifolia 'Red Margin' is een kamerplant met opvallende rode randen langs de bladeren. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een glanzende textuur. Deze plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig licht en water nodig heeft. De Peperomia clusiifolia 'Red Margin' voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Peperomias zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen goed in een lichte ruimte en hebben matig water nodig. Regelmatige bemesting helpt bij een gezonde groei.

  Ja, Peperomia clusiifolia 'Red Margin' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant daarom het liefst op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. De plant kan ook gedijen in helder kunstlicht als er niet voldoende natuurlijk licht beschikbaar is.

  Deze plant heeft matig water nodig, dus geef hem eens per week water. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten in opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste kan hij op een plek met helder indirect licht worden geplaatst. Te veel zon kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Een warme en stabiele omgeving helpt de plant gezond te blijven en goed te groeien.

  Peperomia clusiifolia 'Red Margin' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, kamerplanten hebben de eigenschap om de lucht in huis te zuiveren. Dit geldt ook voor de Peperomia clusiifolia 'Red Margin'. Deze plant kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht filteren en zo zorgen voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor jou als kamerplant.

 • Je kunt de plant snoeien door het verwijderen van dode of beschadigde bladeren. Knip de bladeren dicht bij de stam af met een scherpe schaar of snoeischaar. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en mooi te houden.

  De Peperomia dient regelmatig water te krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor de plant is het belangrijk om te worden geplant in goed doorlatende potgrond met een lichte, luchtige structuur. Het is aan te raden om een grondmengsel te kiezen dat speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht kan vasthouden, maar ook goed kan afvoeren om wortelrot te voorkomen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Peperomia clusiifolia 'Red Margin' omvat een luchtige potgrond met goede drainage, bij voorkeur verrijkt met organisch materiaal. De bodem moet vochtig maar niet doorweekt zijn om wortelrot te voorkomen. Af en toe bemesten met een evenwichtige meststof kan ook bijdragen aan de groei van de plant.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in lichte tot matig lichte omstandigheden. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken en af en toe te bemesten tijdens de groeiperiode. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een zachte borstel. Besproei de bladeren niet direct met water, dit kan vlekken veroorzaken. Gebruik een vochtige doek om eventuele hardnekkige vlekken voorzichtig te verwijderen.

  De Peperomia clusiifolia 'Red Margin' heeft behoefte aan indirect licht en kan ook gedijen in wat schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat, dit kan de bladeren beschadigen. Over het algemeen is een plekje uit de felle zon het beste voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, dit kan schade veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

  De plant heeft baat bij een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door af en toe te sproeien. Vermijd echter dat de bladeren te lang nat blijven om schimmelvorming te voorkomen.

  De Peperomia clusiifolia 'Red Margin' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Belangrijk is om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen met geschikte bodemverbeteraars. Kamerplanten zoals deze hebben baat bij een optimale bodemconditie voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft weinig voedingsstoffen nodig, dus bemesten is niet vaak nodig. Meststoffen kunnen eens in de maand tijdens het groeiseizoen worden toegediend. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei te bevorderen.

 • Omschrijving

  De Peperomia clusiifolia 'Red Margin' is een kamerplant met opvallende rode randen langs de bladeren. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een glanzende textuur. Deze plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig licht en water nodig heeft. De Peperomia clusiifolia 'Red Margin' voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.