Petunia Rose Pink Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Rose Pink Surfinia is een prachtige hangende plant met weelderige, roze bloemen die een vrolijke uitstraling geven aan elke tuin of balkon. Deze plant is zeer geschikt voor het opfleuren van hanging baskets, potten of bloembakken. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele zomerseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Rose Pink Surfinia heeft een compacte groei en vereist regelmatig water geven en voeding voor optimale bloei. Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden afvallen. Het is dus een zogenoemde bladverliezende plant.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het is aan te raden om deze plant binnen te halen tijdens koudere periodes.

  Ja, de Petunia Rose Pink Surfinia is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en bemesten om goed te gedijen. Ook wordt aangeraden om uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een continue bloei.

  De Petunia Rose Pink Surfinia heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht heeft om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en water te geven.

  De Petunia Rose Pink Surfinia groeit het beste in de volle zon, maar kan ook enigszins gedijen in gedeeltelijke schaduw. Een gebrek aan direct zonlicht kan echter resulteren in minder bloemen en een minder compacte groei. Het is daarom aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Over het algemeen kan je de plant 2-3 keer per week water geven.

  Ja, de bloemen van de plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun kleur en nectarproductie. Het is een goede keuze voor een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin. Daarnaast zorgt het ook voor natuurlijke interactie tussen planten en insecten. Deze plant is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem in je tuin.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloei kan wel 4 tot 8 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Het zal goed gedijen in een zonnige locatie.

  Deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als sierplant in tuinen. Eetbare planten zijn speciaal gekweekt voor consumptie en worden niet aanbevolen om te eten. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De Petunia Rose Pink Surfinia heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en heeft geen speciale eigenschappen op het gebied van geluidsdemping.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar voor de beste resultaten.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De Petunia Rose Pink Surfinia groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen en gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de plant om voldoende ruimte te hebben om zich te ontwikkelen.

  De Petunia Rose Pink Surfinia gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Het is aan te raden om regelmatig meststoffen toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Petunia Rose Pink Surfinia houdt van een zonnige standplaats in de tuin. Zorg voor voldoende licht en bescherm de plant tegen harde wind. De plant kan zowel in de volle grond als in potten groeien.

  In de winter is het belangrijk om de tuinplanten te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door bijvoorbeeld een laag mulch rond de wortels aan te brengen en de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstvrije periodes voldoende water krijgt.

  Deze plant vereist regelmatige watergift, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  Om de groei en bloei van deze plant te stimuleren, kan er tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststof worden gegeven. Het is belangrijk om een meststof te kiezen die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten zoals de Petunia Rose Pink Surfinia, omdat het helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laagje mulch beschermt de wortels van de plant en zorgt voor een gezonde groei. Kies voor organische mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde en weelderige groei. Een pH-test kan helpen om de juiste balans te behouden.

  Voor Tuinplanten zoals de "Petunia Rose Pink Surfinia" is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spint en trips. Deze kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant af te spoelen met water. Het is aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren en preventieve maatregelen te nemen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Rose Pink Surfinia is een prachtige hangende plant met weelderige, roze bloemen die een vrolijke uitstraling geven aan elke tuin of balkon. Deze plant is zeer geschikt voor het opfleuren van hanging baskets, potten of bloembakken. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele zomerseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Rose Pink Surfinia heeft een compacte groei en vereist regelmatig water geven en voeding voor optimale bloei. Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.