Kalanchoe laciniata

Kalanchoe niet bloeiend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe laciniata er en fedt plante, der tilhører Crassulaceae familien. Denne plante har saftige, lysegrønne blade, der er dybt indskåret og tandet. Blomsterne på Kalanchoe laciniata er små, lyserøde eller røde og vokser i tætte klaser øverst på stilkene. Denne plante trives i en solrig placering og foretrækker godt drænet jord. Kalanchoe laciniata er en let at passe plante, der egner sig godt både indendørs og udendørs på terrassen eller i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt ret nem at vedligeholde. Den kræver regelmæssig vanding og en solrig placering, men ellers kræver den ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at fjerne døde blade regelmæssigt for at holde planten sund.

  Ja, planten har brug for masser af lys. Placer planten et sted, hvor den får masser af naturligt lys, men undgå direkte sollys. Vand planten regelmæssigt og sørg for, at jorden ikke udtørrer.

  Stueplanter har normalt brug for vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden tørrer let ud mellem hver vanding for at undgå rodrok. At give for meget vand kan være skadeligt for planten.

  Planten trives i klart, indirekte lys, men tåler også lidt skarpere sollys. Sørg for, at planten ikke står for længe i den skarpe sol, da det kan forårsage bladforbrænding. Placer planten helst et sted, hvor lyset bliver filtreret.

  Ja, denne plante trives i varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten er beskyttet mod træk og kolde temperaturer. Det anbefales at holde planten væk fra kolde vinduer eller døre.

  Kalanchoe laciniata blomstrer fra sen forår til begyndelsen af efteråret. Blomstringsperioden kan vare i flere uger til måneder, afhængigt af pleje og miljømæssige faktorer.

  Ja, planten har luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Den fjerner skadelige stoffer fra luften og producerer ilt under fotosyntesen. Det er en nyttig tilføjelse til indretningen for at skabe en sundere livsstil.

  Ja, planten foretrækker at befinde sig et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. En konstant temperatur og lys omgivelse er ideel for denne plante. Det er vigtigt at undgå temperatursvingninger.

 • For at holde planten smukke og sunde, anbefales det at fjerne regelmæssigt døde eller beskadigede blade. Grene kan beskæres for at bevare plantens form. Beskær helst om foråret eller sommeren for at fremme væksten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men lad jorden tørre let mellem hver vanding. Giv helst vand ved plantens base og undgå, at vandet rammer bladene for at undgå rådne. Sørg for, at potten er godt drænet, så overskydende vand nemt kan løbe væk.

  Kalanchoe laciniata har brug for godt drænet pottemuld med lidt groft sand. Det er vigtigt at holde pottemulden fugtig, men ikke gennemblødt. Brug en potte med drænhuller for at lede overskydende vand væk.

  Planten trives bedst i en godt drænet pottemuld. Det er vigtigt, at jorden forbliver let fugtig og ikke bliver for våd. Frisk pottemuld anbefales, når planten ompottes.

  Sørg for at placere planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Giv planten regelmæssigt vand og lad jorden tørre lidt ud mellem vandingerne. Gød planten hver anden uge i vækstperioden.

  For at rengøre planten kan du bruge en blød klud til at fjerne støv fra bladene. Undgå brugen af kemiske rengøringsmidler, da de kan beskadige bladene. Du kan også lejlighedsvis forsigtigt spraye bladene med vand for at holde dem friske.

  Kalanchoe laciniata har brug for en lys placering med indirekte sollys. Placer planten derfor i nærheden af et vindue mod øst eller vest. For meget direkte sollys kan brænde bladene, så undgå dette.

  Stueplanter som "Kalanchoe laciniata" trives bedst ved en temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for store temperaturforskelle, træk eller direkte sollys. En konstant stuetemperatur vil fremme plantens vækst og sundhed.

  Luftfugtigheden bør være helst gennemsnitlig til høj, mellem 50-60%. Sprøjt bladene på planten med vand lejlighedsvis for at øge luftfugtigheden. Sørg for at planten ikke står i en alt for tør omgivelse.

  De Kalanchoe laciniata foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Regelmæssig kontrol og tilpasning af jordens surhedsgrad kan fremme plantens sundhed og vækst.

  Kalanchoe laciniata har brug for flydende gødning hver anden uge i foråret og sommermånederne. Brug en gødning specielt sammensat til stueplanter for at stimulere vækst og blomstring. Vær opmærksom på, at gødningen ikke skal komme direkte på bladene for at undgå skade.

 • Beskrivelse

  Kalanchoe laciniata er en fedt plante, der tilhører Crassulaceae familien. Denne plante har saftige, lysegrønne blade, der er dybt indskåret og tandet. Blomsterne på Kalanchoe laciniata er små, lyserøde eller røde og vokser i tætte klaser øverst på stilkene. Denne plante trives i en solrig placering og foretrækker godt drænet jord. Kalanchoe laciniata er en let at passe plante, der egner sig godt både indendørs og udendørs på terrassen eller i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.