Kalanchoe

Kalanchoe niet bloeiend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe is een succulente plant met vlezige bladeren en heldere bloemen die in verschillende kleuren kunnen verschijnen, zoals roze, geel, rood en oranje. Deze plant gedijt goed in zonnige en warme omgevingen en heeft maar weinig water nodig om te overleven. Kalanchoes zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt. Ze zijn bekend om hun lange bloeiperiode en worden vaak gebruikt als decoratieve planten in huis en tuin. Kalanchoes staan ook bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en worden vaak gebruikt als natuurlijke luchtzuiveraars in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht en geef af en toe wat plantenvoeding. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste huiskamers.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in een zonnige vensterbank voor voldoende licht. Let op dat de plant geen direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Kalanchoe hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht uit te laten drogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Kalanchoe heeft een voorkeur voor lichte tot halfschaduwrijke omstandigheden en verdraagt geen felle zon. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden, maar wel op een lichte plek te zetten.

  Kalanchoe bloeit meestal in de wintermaanden, zoals december, januari en februari. De bloei kan gemiddeld 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Kalanchoe behoort tot de categorie van kamerplanten die de lucht in huis kunnen zuiveren. Kamerplanten helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en ze om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten kan bijdragen aan een schonere en frissere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit draagt bij aan een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Knip de bloemstelen dichtbij de basis af met een scherpe schaar. Snoei eventuele ongewenste takken of bladeren voor een gezonde groei van de plant.

  Geef de plant af en toe water, maar vermijd dat de grond té vochtig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. In de lente en zomer is het verstandig om wat vaker water te geven dan in de herfst en winter.

  Kamerplanten hebben goed doorlatende potgrond nodig met veel voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of bij te vullen om de plant gezond te houden.

  : Kamerplanten zoals de Kalanchoe gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat door regelmatig te bemesten. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar laat de potgrond niet te nat worden. Gebruik in het voorjaar eens in de maand plantenvoeding voor een optimale groei.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte doek of een borstel gebruiken. Het is ook belangrijk om de bladeren regelmatig af te nemen met een vochtige doek om eventueel vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  Kalanchoe houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden. Een plekje voor een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme hitte. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor de groei en bloei van deze plant.

  Kalanchoe houdt van een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  De Kalanchoe gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te veel water vasthoudt. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad kan de gezondheid van de plant ten goede komen.

  Kamerplanten zoals Kalanchoe hebben in het voorjaar en de zomer regelmatig voeding nodig. Gebruik hiervoor vloeibare kamerplantenmest en volg de instructies op de verpakking. Bemest niet in de wintermaanden wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe is een succulente plant met vlezige bladeren en heldere bloemen die in verschillende kleuren kunnen verschijnen, zoals roze, geel, rood en oranje. Deze plant gedijt goed in zonnige en warme omgevingen en heeft maar weinig water nodig om te overleven. Kalanchoes zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt. Ze zijn bekend om hun lange bloeiperiode en worden vaak gebruikt als decoratieve planten in huis en tuin. Kalanchoes staan ook bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en worden vaak gebruikt als natuurlijke luchtzuiveraars in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.