Sansevieria trifasciata 'Moonshine'

Sansevieria trifasciata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sansevieria trifasciata 'Moonshine' is een prachtige variant van de bekende vrouwentong plant. Het heeft zilvergrijze bladeren met een lichte groene tint en een licht gestreept patroon. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig, waardoor het een ideale kamerplant is voor beginners. De 'Moonshine' groeit langzaam en kan binnen een moderne en strakke uitstraling geven aan een interieur. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan giftige stoffen uit de lucht filteren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en kan gedijen in verschillende lichtomstandigheden. Het is ook bestand tegen verwaarlozing.

  Ja, de Sansevieria trifasciata 'Moonshine' heeft indirect licht nodig en kan zelfs overleven in de schaduw. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht diffuus en constant is.

  De Sansevieria trifasciata 'Moonshine' heeft weinig water nodig en kan eens in de 2-3 weken worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Sansevieria trifasciata 'Moonshine' houdt van indirect zonlicht en kan ook gedijen in kamers met weinig licht. Felle zon kan echter schade veroorzaken aan de bladeren van de plant. Het is daarom belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of koude luchtstromen. Het liefst staat de plant op een plek met veel licht en indirect zonlicht.

  De Sansevieria trifasciata 'Moonshine' bloeit zelden en produceert kleine, geurloze bloemen in de lente of zomer. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Sansevieria trifasciata 'Moonshine' is bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan giftige stoffen uit de lucht filteren en de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Ze gedijen het beste bij gematigde temperaturen.

 • Sansevieria trifasciata 'Moonshine' hoeft zelden gesnoeid te worden vanwege zijn langzame groei. Als de plant te groot wordt, kunnen de bladeren aan de basis worden afgesneden met een scherp mes. Verwijder altijd dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Sansevieria trifasciata 'Moonshine' heeft weinig water nodig en moet tussen gietbeurten door de grond volledig laten opdrogen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Geef de plant eens in de 2-4 weken water, afhankelijk van de temperatuur en lichtinval.

  Sansevieria trifasciata 'Moonshine' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de potgrond te controleren en de plant water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Vermijd het gebruik van te voedzame potgrond om wortelrot te voorkomen.

  De Sansevieria trifasciata 'Moonshine' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een lichte textuur. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Gebruik een mengsel van potgrond en zand voor een optimale groei.

  Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt het beste op een lichte standplaats. Af en toe stof afnemen van de bladeren is voldoende om de plant te onderhouden. Het is ook goed om de plant af en toe te verpotten met verse potgrond.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Wanneer er sprake is van hardnekkiger vuil, kunnen de bladeren voorzichtig worden schoongemaakt met lauwwarm water en een milde zeep. Zorg ervoor dat de bladeren volledig opdrogen voordat ze terug in de pot worden geplaatst.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur in een ruimte met veel natuurlijk licht. Te weinig licht kan zorgen voor een verminderde groei en gezondheid van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd staat tegen tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, ongeveer tussen de 40% en 60%. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmels en rot, terwijl te lage luchtvochtigheid kan zorgen voor droge bladeren. Besproei de plant af en toe met wat water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Sansevieria trifasciata 'Moonshine' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Kamerplanten zoals Sansevieria hebben tijdens de groeiperiode om de paar weken extra voeding nodig in de vorm van vloeibare kamerplantenmest. Tijdens de rustperiode is het beter om niet te bemesten. Het is belangrijk om de dosering van de meststof te volgen volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Sansevieria trifasciata 'Moonshine' is een prachtige variant van de bekende vrouwentong plant. Het heeft zilvergrijze bladeren met een lichte groene tint en een licht gestreept patroon. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig, waardoor het een ideale kamerplant is voor beginners. De 'Moonshine' groeit langzaam en kan binnen een moderne en strakke uitstraling geven aan een interieur. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan giftige stoffen uit de lucht filteren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.