Aster 'Karmijn Milka'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster 'Karmijn Milka' is een prachtige herfstbloeiende plant met opvallende karmijnroze bloemen. De bloemen van deze aster hebben een compacte groeiwijze en worden ongeveer 50-60 cm hoog. De plant bloeit van augustus tot oktober en trekt vlinders en bijen aan. 'Aster 'Karmijn Milka' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, perken en bloemstukken in de herfstperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Aster is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke plant die goed gedijt in een gematigd klimaat.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur in de buurt van een raam. Pas op dat de plant geen direct zonlicht ontvangt, dit kan verbranding van de bladeren veroorzaken.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt of kies voor een plek met indirect licht. Het beste is om de plant te plaatsen op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, de Aster 'Karmijn Milka' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18-22 graden Celsius. Een warme en zonnige plaats is ideaal voor deze plant. Zorg er wel voor dat de Aster niet te dicht bij een verwarmingselement staat om uitdroging te voorkomen.

  De plant bloeit in de maanden augustus tot en met oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is dus een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te grote temperatuurschommelingen. Het beste is een constante temperatuur.

 • Knip uitgebloeide bloemen af om de plant mooi te houden. Snoei in het voorjaar de plant tot boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook eventuele dorre stengels om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen maar vermijd ook dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de zomer kan de plant wat meer water nodig hebben dan in de winter.

  Aster 'Karmijn Milka' gedijt het beste in licht vochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en vermijd te veel voedingsstoffen. Ververs de potgrond indien nodig om de plant gezond te houden.

  De Aster 'Karmijn Milka' gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7,5 is ideaal voor deze kamerplanten. Ze hebben een voorkeur voor een licht vochtige bodem en kunnen niet goed tegen stilstaand water.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant in het groeiseizoen om de 2 weken plantenvoeding.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek of een plumeau. Je kunt de bladeren ook voorzichtig afspoelen onder lauw water om ze schoon te houden. Vergeet niet om regelmatig dode bladeren of bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Aster 'Karmijn Milka' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg voor een gelijkmatige temperatuur en vermijd tocht en te grote temperatuurschommelingen. Pas op dat de plant niet te dicht bij radiatoren of airconditioning staat.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten, inclusief deze specifieke soort, dient het beste tussen de 50% en 60% te liggen. Zorg voor een goede luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge of te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals bruine bladpunten of schimmelgroei.

  De Aster 'Karmijn Milka' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Aster 'Karmijn Milka' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding om de groei en bloei te bevorderen. Pas op met overbemesting, dit kan leiden tot een ophoping van zouten in de potgrond en wortelverbranding veroorzaken.

 • Omschrijving

  Aster 'Karmijn Milka' is een prachtige herfstbloeiende plant met opvallende karmijnroze bloemen. De bloemen van deze aster hebben een compacte groeiwijze en worden ongeveer 50-60 cm hoog. De plant bloeit van augustus tot oktober en trekt vlinders en bijen aan. 'Aster 'Karmijn Milka' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, perken en bloemstukken in de herfstperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.