Hedera helix 'Sjoelle'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Sjoelle' is een klimopplant met opvallend gekleurde bladeren. De bladeren zijn groen met een geelgroene rand en hebben een glanzende textuur. Deze klimopsoort groeit snel en kan grote oppervlakken bedekken met zijn kruipende stengels. 'Sjoelle' is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zonlicht als schaduw. Het is een ideale plant voor het bedekken van muren, hekken en pergola's in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en licht nodig en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Regelmatige snoei kan nodig zijn om de groei onder controle te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en verkleurde bladeren.

  De Hedera helix 'Sjoelle' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Pas het water geven aan op basis van de conditie van de plant en de omgevingstemperatuur.

  Deze plant houdt niet van felle zon en groeit het beste op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te bevelen om de plant uit de felle zon te houden.

  Deze plant houdt van een gematigde temperatuur en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur. Direct zonlicht kan worden vermeden, terwijl indirect licht goed is voor de groei van de plant. Over het algemeen gedijt deze plant goed bij normale kamertemperatuur en lichtomstandigheden.

  Deze kamerplant bloeit in de maanden september en oktober en de bloei kan enkele weken aanhouden.

  Ja, klimopplanten, zoals "Hedera helix 'Sjoelle'", staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zo zorgen voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal bijdragen aan een optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Klimop kan het beste in het voorjaar of najaar worden gesnoeid om de groei te bevorderen. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en knip de plant tot de gewenste vorm. Zorg ervoor dat het snoeigereedschap schoon is om verspreiding van ziektes te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig aanvoelt. Laat de potgrond niet uitdrogen maar voorkom ook dat de wortels te lang nat blijven staan. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De plant heeft potgrond nodig met een goede drainage om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is voor de plant. Het gebruik van specifieke potgrond voor kamerplanten kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en een licht zure tot neutrale pH hebben. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar dat er geen wateroverlast ontstaat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  De Hedera helix 'Sjoelle' plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en lichte bemesting. Snoei dode of beschadigde bladeren indien nodig om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een lichte locatie, uit direct zonlicht.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Daarnaast kan een lichte besproeiing met water de bladeren helpen schoon te houden. Controleer regelmatig op ongedierte en verwijder deze indien nodig.

  De Hedera helix 'Sjoelle' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het zuiden of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, aangezien dit schade kan veroorzaken. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Hedera helix 'Sjoelle' gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Regelmatig sproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde van rond de 6 tot 7 is ideaal voor een optimale groei en gezondheid van de plant.Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld speciale potgrond of meststoffen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een evenwichtige vloeibare meststof met een lage concentratie stikstof. Voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Sjoelle' is een klimopplant met opvallend gekleurde bladeren. De bladeren zijn groen met een geelgroene rand en hebben een glanzende textuur. Deze klimopsoort groeit snel en kan grote oppervlakken bedekken met zijn kruipende stengels. 'Sjoelle' is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zonlicht als schaduw. Het is een ideale plant voor het bedekken van muren, hekken en pergola's in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.