Selaginella martensii 'Jori Compact'

Selaginella

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Selaginella martensii 'Jori Compact' is een kleine, langzaam groeiende varenachtige plant met compacte en dichtbegroeide bladeren. Deze plant heeft een groene kleur en kan goed gedijen in vochtige en schaduwrijke omgevingen. De 'Jori Compact' heeft een bossigere groeiwijze dan de gewone Selaginella martensii en is daardoor zeer geschikt voor gebruik in kleine tuinen of als bodembedekker. Deze plant is wintergroen en behoudt zijn kleur gedurende het hele jaar. Selaginella martensii 'Jori Compact' kan ook binnenshuis worden gehouden, mits er voldoende vochtigheid en indirect licht is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij een lichte standplaats. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant af en toe te besproeien.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is aan te raden om de plant in de winter iets minder water te geven.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een wat meer beschutte plek te zetten. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante warme omgeving om de plant gezond te houden.

  Selaginella martensii 'Jori Compact' bloeit niet. Het is een groenblijvende plant die voortplant door sporen te produceren. De plant kan het hele jaar door groeien en heeft weinig blootstelling aan direct zonlicht nodig.

  Ja, de Selaginella martensii 'Jori Compact' is luchtzuiverend. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het zorgt dus voor een schoner en gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Het is belangrijk deze temperatuur goed te handhaven om de gezondheid van de plant te bevorderen.

 • Het is niet noodzakelijk om Selaginella martensii 'Jori Compact' regelmatig te snoeien, aangezien deze langzaam groeiende plant compact blijft. Eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd om de uitstraling van de plant te verbeteren. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant echter schaden.

  De plant houdt van regelmatig vochtige grond, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Besproei de plant af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Een mix van potgrond met perliet kan helpen bij het leveren van voldoende drainage.

  De Selaginella martensii 'Jori Compact' gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest voor optimale groei en gezondheid van de plant. Houd de bodem vochtig, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef af en toe voeding tijdens het groeiseizoen voor de beste resultaten.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze kamerplant regelmatig schoon te maken door stof voorzichtig weg te vegen met een zachte doek. Gebruik lauw water om eventuele vlekken op de bladeren te verwijderen, maar vermijd overmatig vocht om schimmelgroei te voorkomen. Het is ook aan te raden om dode bladeren en stengels te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met indirect licht, vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een locatie waar het voldoende helder is, maar niet te fel. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid en verdraagt geen droge lucht. Het is aan te raden om de plant regelmatig te besproeien of een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Dit zorgt voor een gezonde groei en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH tussen 4,5 en 6. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Test de zuurgraad regelmatig en pas indien nodig de pH-waarde aan met geschikte meststoffen.

  Deze plant heeft geen specifieke bemestingsbehoeften en kan gedijen op een regelmatige dosis van een algemene kamerplantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Tijdens de rustperiode in de winter kan de bemesting worden verminderd.

 • Omschrijving

  Selaginella martensii 'Jori Compact' is een kleine, langzaam groeiende varenachtige plant met compacte en dichtbegroeide bladeren. Deze plant heeft een groene kleur en kan goed gedijen in vochtige en schaduwrijke omgevingen. De 'Jori Compact' heeft een bossigere groeiwijze dan de gewone Selaginella martensii en is daardoor zeer geschikt voor gebruik in kleine tuinen of als bodembedekker. Deze plant is wintergroen en behoudt zijn kleur gedurende het hele jaar. Selaginella martensii 'Jori Compact' kan ook binnenshuis worden gehouden, mits er voldoende vochtigheid en indirect licht is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.