Euphorbia pulcherrima Cortez Candy

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Cortez Candy, ook bekend als de kerstster, is een prachtige en kleurrijke kamerplant met opvallende rode en roze bloemen. De bladeren zijn donkergroen en glanzend en vormen een mooi contrast met de heldere bloemen. Deze plant is perfect voor de feestdagen vanwege zijn opvallende kleuren en vorm. De Euphorbia pulcherrima Cortez Candy heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, mits de juiste zorg wordt gegeven. Met zijn levendige uitstraling is deze plant een echte blikvanger in elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Euphorbia pulcherrima Cortez Candy is gemakkelijk in onderhoud. Het heeft slechts af en toe water en een lichte standplaats nodig. Zorg ervoor dat de plant niet op tocht staat.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Cortez Candy heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Het liefst staat de plant in de winter dichter bij een raam dan in de zomer.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Candy heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de waterbehoefte verminderen.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is dus het beste om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Cortez Candy houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar geen tocht is en waar de temperatuur stabiel blijft. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude temperaturen.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Candy bloeit meestal in de maanden november en december en de bloeiperiode kan tot wel twee maanden duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Cortez Candy staat bekend om het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis en kan schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde absorberen. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in uw huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur constant en niet te extreem te houden voor de optimale groei. Plaats de plant dus op een geschikte locatie in huis waar deze temperatuur wordt gehandhaafd.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden uitgevoerd in het voorjaar, zodra de bloei voorbij is. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange scheuten terug om de vorm en grootte van de plant te behouden. Het is belangrijk om tijdens het snoeien handschoenen te dragen vanwege het melkachtige sap dat vrijkomt en huidirritatie kan veroorzaken.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Candy heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode mag de plant minder water krijgen.

  De plant heeft voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Vernieuw de potgrond om de paar jaar.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens per maand tijdens de groeiperiode.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je een zachte doek gebruiken om voorzichtig over de bladeren te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan de bladeren. Regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Candy heeft veel licht nodig, dus plaats de plant op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens zes uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 12 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 40% en 60% liggen. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei, terwijl een te lage luchtvochtigheid kan zorgen voor uitdroging van de bladeren. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en aan te passen indien nodig.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben tijdens de groeiperiode van het voorjaar tot en met de zomer eens in de twee weken vloeibare mest nodig. Gebruik hiervoor speciale kamerplantenmest voor groene planten. In de herfst en winter is het voldoende om eenmaal per maand mest te geven.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Candy, ook bekend als de kerstster, is een prachtige en kleurrijke kamerplant met opvallende rode en roze bloemen. De bladeren zijn donkergroen en glanzend en vormen een mooi contrast met de heldere bloemen. Deze plant is perfect voor de feestdagen vanwege zijn opvallende kleuren en vorm. De Euphorbia pulcherrima Cortez Candy heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, mits de juiste zorg wordt gegeven. Met zijn levendige uitstraling is deze plant een echte blikvanger in elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.