Euphorbia pulcherrima Cortez Creme

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Cortez Creme is een kerststerplant met prachtige crèmekleurige bloemen en bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor het decoreren van je huis tijdens de feestdagen. De bladeren hebben een mooie glanzende textuur en voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. De Euphorbia pulcherrima Cortez Creme is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in goed verlichte ruimtes. Deze kerststerplant brengt een vleugje warmte en schoonheid in je huis en is een geweldige aanvulling op je kerstdecoraties.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Euphorbia pulcherrima Cortez Creme is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft maar weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Ook is het goed om de plant af en toe te bemesten tijdens de groeiperiode.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Zet hem dus op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Deze plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Zorg ervoor dat hij niet te lang in de felle zon staat om verbranding te voorkomen. Plaats hem op een plek met lichte schaduw voor de beste groei.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant bij voorkeur op een warme en zonnige plek in huis. Te veel tocht of kou kan de plant beschadigen.

  De plant bloeit typisch van november tot en met februari en de bloei kan zo'n 6 tot 8 weken duren.

  Ja, als lid van de Euphorbia familie staat deze plant bekend om het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht. Het is een luchtzuiverende plant die de luchtkwaliteit kan verbeteren in uw huis of kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden, omdat dit de ideale temperatuur voor kamerplanten is. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen om gezond te blijven. Het wordt aanbevolen om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste in het voorjaar worden gedaan door de uitgebloeide bloemen en ongewenste stengels te verwijderen. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om de plant niet te beschadigen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen tussen de gietbeurten. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Creme heeft behoefte aan luchtige potgrond met goede drainage. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor kamerplanten. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem lichtvochtig is, maar niet drassig. Het is aan te raden om de plant om de paar jaar te verpotten met verse potgrond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voed de plant eens in de 4 weken met plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  De bladeren van de plant kunnen stofvrij gemaakt worden door zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen. Een regelmatige schoonmaakbeurt zal de plant helpen gezond te blijven en goed te groeien.

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Creme heeft behoefte aan veel licht en staat graag op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 22°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid dient matig te zijn voor deze plant. Houd de luchtvochtigheid in huis tussen de 40-60%. Zorg voor voldoende luchtcirculatie, bijvoorbeeld door af en toe een raam open te zetten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6.0-7.0). Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond regelmatig te controleren om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg voor een goede drainage om te voorkomen dat de wortels te langdurig in natte grond staan.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Pas op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Cortez Creme is een kerststerplant met prachtige crèmekleurige bloemen en bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor het decoreren van je huis tijdens de feestdagen. De bladeren hebben een mooie glanzende textuur en voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. De Euphorbia pulcherrima Cortez Creme is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in goed verlichte ruimtes. Deze kerststerplant brengt een vleugje warmte en schoonheid in je huis en is een geweldige aanvulling op je kerstdecoraties.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.