Alocasia 'Polly'

Alocasia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alocasia 'Polly' is een populaire kamerplant met opvallende bladeren die lijken op olifantsoren. Het blad heeft een diepgroene kleur met opvallende witte nerven. De plant heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis. Alocasia 'Polly' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Deze plant voegt een exotisch tintje toe aan elk interieur en is gemakkelijk te verzorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Alocasia 'Polly' is een vrij veeleisende plant wat betreft verzorging. Hij heeft regelmatig water nodig, een hoge luchtvochtigheid en verdraagt geen direct zonlicht. Het is daarom belangrijk om goed op zijn behoeften te letten voor een succesvolle verzorging.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje dicht bij een raam op het oosten of westen is vaak ideaal.

  Alocasia 'Polly' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door iets kan opdrogen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant dus op een plek met wat meer schaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om de groei te bevorderen. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat, om verbranding te voorkomen.

  De Alocasia 'Polly' bloeit zelden als kamerplant. Als het toch gebeurt, is dit meestal in het voorjaar of zomer. De bloei kan enkele dagen tot maximaal een paar weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan bijdragen aan een verbeterde luchtkwaliteit in huis. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen. Het regelmatig verzorgen van deze plant kan helpen om de luchtkwaliteit te optimaliseren.

  Ja, Alocasia 'Polly' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze plant is gevoelig voor kou en tocht, dus een constante temperatuur is belangrijk voor zijn groei en gezondheid. Zorg voor een warme en lichte locatie voor optimale groei.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Knip deze bladeren dichtbij de stam af met scherpe en schone snoeischaar. Vermijd het snoeien van gezonde bladeren om de groei van de plant niet te verstoren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Laat de bovenlaag van de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Geef in de lente en zomer wat vaker water en in de herfst en winter minder.

  Alocasia 'Polly' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Alocasia 'Polly' heeft goed doorlatende grond nodig, bij voorkeur een mengsel van potgrond en perliet of zand. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd compacte, dichte grond die water vasthoudt.

  Zorg voor een lichte standplaats, vermijd felle zon. Houd de grond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil van de bladeren van deze plant te verwijderen, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Voor hardnekkige vlekken kun je een milde zeepoplossing gebruiken. Zorg ervoor dat de bladeren daarna goed droog zijn om schimmelvorming te voorkomen.

  Alocasia 'Polly' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor indirect licht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur in een ruimte met helder, maar niet te fel licht.

  'Alocasia 'Polly' gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en extreme temperatuurschommelingen. Houd de omgevingstemperatuur stabiel om de gezondheid van de plant te bevorderen.'

  Deze plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg voor een luchtvochtigheid van minimaal 60% in de omgeving van de plant. Regelmatig besproeien of een luchtbevochtiger gebruiken kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Alocasia 'Polly' heeft een lichtzure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor de groei van deze plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de groeiperiode. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Geef de plant tijdens de rustperiode geen meststoffen.

 • Omschrijving

  De Alocasia 'Polly' is een populaire kamerplant met opvallende bladeren die lijken op olifantsoren. Het blad heeft een diepgroene kleur met opvallende witte nerven. De plant heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis. Alocasia 'Polly' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Deze plant voegt een exotisch tintje toe aan elk interieur en is gemakkelijk te verzorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.