Guzmania 'Triumph'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Triumph' is een prachtige en opvallende bromelia met grote, felgekleurde bloemen in de vorm van een rozet. De bloemen van deze plant zijn meestal rood, oranje of geel van kleur en hebben soms ook groene accenten. Het blad van de Guzmania 'Triumph' is lang en smal en heeft een groene kleur. Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in een lichte ruimte met regelmatig water geven. De Guzmania 'Triumph' kan ook binnenshuis worden gehouden en voegt een vrolijke en exotische sfeer toe aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef af en toe water in de kelk van de bloem. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van vochtige lucht.

  Ja, Guzmania's hebben helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats ze in de buurt van een raam met gordijnen om fel zonlicht te filteren. Ze kunnen ook gedijen onder kunstlicht in huis.

  Kamerplanten hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van factoren zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Wacht tot de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het kan de bladeren beschadigen. Het is beter om de plant op een plek te zetten met helder, indirect licht. Zuiver water met regelmatig sproeien is voldoende voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De Guzmania 'Triumph' bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, Guzmania 'Triumph' is een luchtzuiverende plant. Kamerplanten zoals deze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen te absorberen. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze temperatuur voelt de plant zich het meest comfortabel en kan hij optimaal groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Guzmania 'Triumph' te snoeien, het is een plant die van nature compact blijft. Eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met een scherpe schaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en indien nodig de bladeren te snoeien voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Het is aan te raden om de plant eens per week water te geven.

  Voor deze plant is het aan te raden om te kiezen voor een luchtige potgrond die goed doorlatend is. Kies bij voorkeur voor een speciale potgrond voor kamerplanten om de juiste voedingsstoffen te bieden. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur zijn voor optimale groei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het gebruik van potgrond voor orchideeën is een goede keuze voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar is gevoelig voor te veel water. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef de plant regelmatig water. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Besproei de bladeren af en toe met water om ze schoon en fris te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Kamerplanten zoals Guzmania 'Triumph' gedijen het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen om optimale groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-70% is ideaal voor kamerplanten zoals Guzmania 'Triumph'. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kunt u de plant regelmatig besproeien met water of een luchtbevochtiger gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten of uitgedroogde bladeren.

  Kamerplanten, waaronder Guzmania 'Triumph', gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Gebruik een in water oplosbare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Geef de plant nooit te veel meststof, dit kan schadelijk zijn voor de wortels.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Triumph' is een prachtige en opvallende bromelia met grote, felgekleurde bloemen in de vorm van een rozet. De bloemen van deze plant zijn meestal rood, oranje of geel van kleur en hebben soms ook groene accenten. Het blad van de Guzmania 'Triumph' is lang en smal en heeft een groene kleur. Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in een lichte ruimte met regelmatig water geven. De Guzmania 'Triumph' kan ook binnenshuis worden gehouden en voegt een vrolijke en exotische sfeer toe aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.