Begonia blad venosa

Begonia blad

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia blad venosa is een plant met opvallende bladeren die een prachtig patroon van aderen vertonen. De bladeren zijn meestal groen met zilverachtige, witte of roze aderen die over het blad lopen. Het is een decoratieve plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt. De Begonia blad venosa gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Deze plant voegt een vleugje elegantie en kleur toe aan elke tuin of kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Regelmatig afstoffen van de bladeren en regelmatig bemesten bevordert de groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De Begonia blad venosa heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Nee, de plant houdt niet van direct zonlicht. Het kan het beste geplaatst worden op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Het regelmatig controleren van de temperatuur in de ruimte waar de plant staat, kan helpen om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft.

  Begonia blad venosa bloeit meestal in de maanden juni tot september en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om de lucht te zuiveren. Net als veel andere kamerplanten heeft de Begonia blad venosa bladeren die schadelijke stoffen kunnen opnemen en zuurstof afgeven. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van deze plant kan bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen. Zorg er ook voor dat de plant op een plek staat waar het niet te veel direct zonlicht krijgt.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om verkleurde of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei met een scherpe schaar of mes dichtbij de stengel, zonder de gezonde bladeren te beschadigen. Verwijder ook regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik lauw water op kamertemperatuur om de wortels gezond te houden.

  De Begonia blad venosa gedijt goed in vochtige potgrond met goede drainage. Gebruik bij voorkeur een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te veel water vasthoudt om wortelrot te voorkomen.

  Een goede bodemkwaliteit voor Kamerplanten zoals Begonia blad venosa is een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Regelmatig bemesten helpt de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Voor hardnekkiger vuil kan je gebruik maken van lauwwarm water met een beetje milde zeep. Zorg ervoor dat de bladeren na het schoonmaken goed kunnen drogen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Begonia blad venosa heeft behoefte aan indirect licht en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd directe blootstelling aan de zon. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en vochtige locatie in huis.

  De luchtvochtigheid voor de Kamerplanten moet tussen de 50% en 70% liggen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant weg te houden van tochtige plekken. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Begonia blad venosa gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld turf of compost. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Voor deze plant is het aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode, van maart tot september. Gebruik hiervoor een vloeibare kamerplantenmest die rijk is aan stikstof. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Begonia blad venosa is een plant met opvallende bladeren die een prachtig patroon van aderen vertonen. De bladeren zijn meestal groen met zilverachtige, witte of roze aderen die over het blad lopen. Het is een decoratieve plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt. De Begonia blad venosa gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Deze plant voegt een vleugje elegantie en kleur toe aan elke tuin of kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.