Anthurium (Andreanum Grp) Baby Red

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Baby Red is een compacte plant met prachtige rode bloemen die lijken op hartvormige bloemblaadjes. Deze plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en bloeit vrijwel het hele jaar door. Het is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant die goed gedijt in een lichte plek met indirect zonlicht. De Anthurium Baby Red is perfect voor liefhebbers van kleurrijke en opvallende planten in huis. Het is ook een luchtzuiverende plant die de luchtkwaliteit in huis verbetert.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Baby Red is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en lichte indirecte zonlicht. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Baby Red heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect licht krijgt.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Baby Red heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aanbevolen om de plant één keer per week water te geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door op te laten drogen.

  De Anthurium Baby Red houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder, indirect licht. De plant kan verbranden als deze te lang in de felle zon staat. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in de felle zon staat, maar wel op een lichte plek. Het is belangrijk om de plant af en toe te besproeien met lauwwarm water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Anthurium bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele maanden aanhouden. De exacte bloeitijd kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Anthuriums kunnen ook helpen om vocht in huis te reguleren.

  Ja, de plant Anthurium (Andreanum Grp) Baby Red staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij deze temperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de "Anthurium (Andreanum Grp) Baby Red" plant te snoeien. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen verwijderd worden om de plant er netjes uit te laten zien. Snoeien kan de groei van de plant stimuleren en zorgen voor een gezonde uitstraling.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Baby Red heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot heeft afwateringsgaten om overtollig water weg te laten lopen.

  Anthurium (Andreanum Grp) Baby Red heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kamerplantenmengsels met veel turf en perliet zijn geschikt. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft.

  Een goede bodemkwaliteit voor Kamerplanten zoals Anthurium vereist een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig meststof toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Het is ook raadzaam om de plant af en toe onder de douche te zetten om stof en eventuele insecten weg te spoelen.

  De Anthurium Baby Red heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bij voorkeur op een plek met helder indirect licht. Zorg ervoor dat de plant niet langdurig in de volle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. In de wintermaanden kan de plant ook goed gedijen bij iets lagere temperaturen.

  Deze plant heeft baat bij een hoge luchtvochtigheid tussen de 60-80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of een schotel met water bij de plant te plaatsen. Houd er rekening mee dat een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden.

  De Anthurium houdt van een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen. Voeg indien nodig meststoffen toe om de pH-waarde op het gewenste niveau te houden.

  Het is raadzaam om de Anthurium regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Geef de plant in de wintermaanden minder vaak mest, omdat de groei dan langzamer is.

 • Omschrijving

  De Anthurium Baby Red is een compacte plant met prachtige rode bloemen die lijken op hartvormige bloemblaadjes. Deze plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en bloeit vrijwel het hele jaar door. Het is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant die goed gedijt in een lichte plek met indirect zonlicht. De Anthurium Baby Red is perfect voor liefhebbers van kleurrijke en opvallende planten in huis. Het is ook een luchtzuiverende plant die de luchtkwaliteit in huis verbetert.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.