Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Gold

Phalaenopsis Multifl. typ

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Gold is een prachtige orchidee met meerdere bloemen per stengel. De bloemen hebben een gouden tint wat zorgt voor een luxe uitstraling. De plant heeft donkergroene bladeren die zorgen voor een mooi contrast met de heldere bloemen. De Anthura Gold variant van deze orchidee staat bekend om zijn weerstand tegen ziektes en plagen. Het is een elegante en gemakkelijk te onderhouden plant die een vleugje glamour toevoegt aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Het belangrijkste is om regelmatig water te geven en de plant op een lichte standplaats te zetten. Ook is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste bij indirect zonlicht. Plaats hem daarom bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Gold heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verbranding kan optreden bij te felle zon. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Het beste is een lichte plek zonder direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden. Het is aan te raden om de plant in een warme en vochtige omgeving te plaatsen.

  De Phalaenopsis bloeit meestal in de wintermaanden en kan bloeien van enkele weken tot enkele maanden achter elkaar.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en dragen bij aan een gezonder binnenklimaat. Ze helpen schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen en zuurstof te produceren. Het is aan te raden om regelmatig de bladeren van de plant schoon te maken voor optimale luchtzuivering.

  Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Gold staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei van de plant. Het is belangrijk om deze temperatuur goed te handhaven voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Gold te snoeien, omdat deze plant van nature langzaam groeit en weinig onderhoud nodig heeft. Het is echter wel aan te raden om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kun je ervoor kiezen om de bloemenstengels af te knippen om de groei te bevorderen.

  Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water met lauw water op kamertemperatuur.

  Deze plant heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond, bij voorkeur met een luchtige structuur. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten en zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten om de kwaliteit van de potgrond te behouden.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Gold gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem vocht vasthoudend is, maar niet te nat. Een lichtvoedende potgrond speciaal voor orchideeën is aanbevolen voor deze plant.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode voor optimale bloei.

  De bladeren van de plant kunnen af en toe voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Let op dat er geen water op de bloemen komt. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Gold heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder indirect licht. Een raam op het oosten of westen is vaak ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  Deze plant gedijt het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden om problemen met het blad en de bloemen te voorkomen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze plant.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Gold gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of grondverbeteraars. Het behouden van de juiste zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde en bloeiende plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben weinig bemesting nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Gebruik een speciale meststof voor orchideeën en volg de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant ook regelmatig water om voedingsstoffen op te nemen.

 • Omschrijving

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Gold is een prachtige orchidee met meerdere bloemen per stengel. De bloemen hebben een gouden tint wat zorgt voor een luxe uitstraling. De plant heeft donkergroene bladeren die zorgen voor een mooi contrast met de heldere bloemen. De Anthura Gold variant van deze orchidee staat bekend om zijn weerstand tegen ziektes en plagen. Het is een elegante en gemakkelijk te onderhouden plant die een vleugje glamour toevoegt aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.