Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo'

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' is een opvallende kamerplant met groenbladige en rode nerven die een prachtig contrast creëren. Deze plant staat bekend om zijn kleurrijke en gedurfde uitstraling, waardoor hij een echte eyecatcher is in elk interieur. De 'Fortissimo' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in een lichtvochtige omgeving met indirect zonlicht. Het is een perfecte plant voor liefhebbers van trendy en unieke planten die graag een statement willen maken in hun huis. De Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' is gemakkelijk te onderhouden en kan zowel in potten als in hanging baskets worden geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Fittonia's zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen in kameromstandigheden. Ze vereisen regelmatig water geven en indirect zonlicht. Het regelmatig controleren op ongedierte en het snoeien van dode bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Ja, de Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' heeft veel licht nodig. Het is het beste om de plant in een lichte ruimte te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste staat de plant op een plek met indirect licht. Te veel zon kan zorgen voor verbranding van het blad.

  Ja, Fittonia plants houden van warmte en gedijen het best bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Ze verdragen geen koude tocht, dus zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tochtige ramen of deuren.

  Fittonia planten bloeien meestal van de lente tot de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Als kamerplant kan deze plant helpen om de lucht in huis te zuiveren en te verbeteren. Vooral in ruimtes met weinig ventilatie kan deze plant een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit.

  Ja, Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant houdt van een warme en vochtige omgeving om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • Het is niet noodzakelijk om de Fittonia 'Fortissimo' plant te snoeien. Als de plant te groot wordt, kunt u wat bladeren bijsnijden met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat u de gezonde delen van de plant behoudt.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in een laag water staan om wortelrot te voorkomen. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven.

  De Fittonia houdt van goed doorlatende potgrond die licht vochtig is. Het is belangrijk om de plant in een pot te zetten met drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond speciaal voor Kamerplanten voor de beste groeiresultaten.

  De Fittonia gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en af en toe het stof van de bladeren af te vegen. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden en af en toe voorzichtig afgenomen worden met een vochtige doek. Vermijd te veel water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik milde zeep en water om eventuele plagen te verwijderen.

  De Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Een raam op het noorden of oosten is ideaal voor deze plant.

  Fittonia's gedijen het beste bij een consistent warme en vochtige omgeving, met temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar er geen sprake is van tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De Fittonia 'Fortissimo' gedijt het best in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant op een schoteltje met water te zetten. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale leefomgeving voor deze plant te creëren.

  De Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk dat de grond niet te zuur is om de gezondheid van de plant te behouden.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus bemest nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid.

 • Omschrijving

  De Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' is een opvallende kamerplant met groenbladige en rode nerven die een prachtig contrast creëren. Deze plant staat bekend om zijn kleurrijke en gedurfde uitstraling, waardoor hij een echte eyecatcher is in elk interieur. De 'Fortissimo' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in een lichtvochtige omgeving met indirect zonlicht. Het is een perfecte plant voor liefhebbers van trendy en unieke planten die graag een statement willen maken in hun huis. De Fittonia verschaffeltii 'Fortissimo' is gemakkelijk te onderhouden en kan zowel in potten als in hanging baskets worden geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.