Passiflora tulae

Passiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Passiflora tulae, også kendt som Tula-passionsblomsten, er en klatrende plante med smukke blomster og store, grønne blade. Blomsterne på denne plante er hvide med lilla og lyserøde toner og har et karakteristisk og eksotisk udseende. Passiflora tulae blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst i et varmt klima og har brug for støtte til at kunne klatre. Passiflora tulae kan dyrkes både i jorden og i en potte, så længe der er tilstrækkeligt med sollys og fugtighed til stede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Passiflora tulae er relativt let at vedligeholde. Sørg for masser af indirekte sollys, regelmæssig vanding og gødning i vækstsæsonen for en sund vækst. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og regelmæssigt tjekke for eventuelle skadedyr.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer den et sted med masser af indirekte sollys for det bedste resultat. Det er vigtigt at undgå at placere planten i direkte sollys, da det kan resultere i forbrænding af bladene.

  Passiflora tulae har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen. Sørg for, at jorden tørrer ud mellem vandinger for at undgå rodrot. Det er bedst at kontrollere jordens fugtighed, før du vander.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker et sted med indirekte lys. Direkte sollys kan svide bladene og hæmme væksten. Placer planten et sted, hvor den kan nyde klart, men ikke skarpt sollys.

  Ja, planten trives i varme og klarer sig bedst ved temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten ikke udsættes for kold træk eller temperaturændringer. Det anbefales derfor at placere planten et varmt og beskyttet sted.

  Passiflora tulae blomstrer fra maj til august, og blomstringen kan vare omkring 3 til 4 måneder.

  Ja, stueplanter har generelt luftrensende egenskaber, fordi de optager kuldioxid og frigiver ilt. Det er derfor muligt, at denne plante er luftrensende. Lav yderligere aftaler for mere information.

  Ja, planten foretrækker at være på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader. Dette giver optimale vækstbetingelser og sund udvikling af planten. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperaturer.

 • For at holde planten sund anbefales det at beskære den om foråret. Fjern død, syg eller beskadigede blade og grene. Beskær planten til cirka halvdelen af dens oprindelige størrelse.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vent indtil det øverste lag af jorden er tørt, før du giver mere vand. Giv lidt mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Brug en veldudrende pottemuld, der er rig på næringsstoffer til denne plante. Sørg for, at pottemulden ikke er for våd for at undgå rodrot. Udskift pottemulden hvert par år.

  Passiflora tula trives bedst i en veldrænet, frugtbar jord med en neutral til let sur pH. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale for optimal vækst og blomstring af planten. Regelmæssig gødskning med en afbalanceret gødning vil forbedre jordkvaliteten og fremme plantens sundhed.

  Planten har brug for masser af lys og bør holdes væk fra direkte sollys. Giv regelmæssigt vand og hold jorden fugtig, men ikke for våd. Giv planten næring en gang hver anden uge under vækstperioden.

  For at rense planten kan du bedst tørre bladene forsigtigt af med en blød klud eller en børste. Derudover kan du lejlighedsvis sprøjte planten med lunkent vand for at fjerne støv. Vær opmærksom på at gøre bladene ikke for våde for at undgå skimmeldannelse.

  Passiflora tulae har brug for masser af lys for at kunne vokse godt. Placer planten bedst på et sted med masser af indirekte sollys. Sørg for, at planten får mindst 6 timers lys om dagen.

  Den ideelle temperatur for denne plante ligger mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme kuldegrader eller træk. Placer planten et sted, hvor temperaturen er konstant.

  Luftfugtigheden for denne stueplante skal være gennemsnitlig, undgå for tør luft, men også for fugtige omgivelser. Sørg for en luftfugtighed på ca. 50-60% omkring planten. Regelmæssig vanding af planten kan hjælpe med at holde luftfugtigheden på et passende niveau.

  Passiflora tulae trives bedst i jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for denne plantesort. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Passiflora tulae har brug for regelmæssig gødning i vækstperioden, fra forår til slutningen af sommeren. Brug en afbalanceret gødning med et højere fosforindhold for en sund vækst og blomstring. Overgødning bør undgås for at undgå skade på planten.

 • Beskrivelse

  Passiflora tulae, også kendt som Tula-passionsblomsten, er en klatrende plante med smukke blomster og store, grønne blade. Blomsterne på denne plante er hvide med lilla og lyserøde toner og har et karakteristisk og eksotisk udseende. Passiflora tulae blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst i et varmt klima og har brug for støtte til at kunne klatre. Passiflora tulae kan dyrkes både i jorden og i en potte, så længe der er tilstrækkeligt med sollys og fugtighed til stede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.