Muscari 'Blue Magic'

Muscari

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Muscari 'Blue Magic' is een bolgewas met prachtige diepblauwe bloemen die lijken op druiventrosjes. De plant wordt ongeveer 15 cm hoog en bloeit in het voorjaar. Het blad is lang en smal en heeft een frisse groene kleur. Muscari 'Blue Magic' is winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Muscari 'Blue Magic' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed in normale kamertemperaturen. Het is een sterke plant die weinig last heeft van ziektes of plagen.

  Ja, Muscari 'Blue Magic' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de bovenlaag van de grond droog aanvoelt voor je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met helder, indirect licht.

  Kamerplanten zoals Muscari 'Blue Magic' houden over het algemeen van warmte, maar vermijd direct zonlicht. Ze gedijen goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om tocht en grote temperatuurwisselingen te vermijden.

  De Muscari 'Blue Magic' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Muscari 'Blue Magic' plant helpt bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere binnenlucht.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te koude temperaturen.

 • De plant hoeft niet gesnoeid te worden. Verwijder alleen dode of zieke bladeren om de plant gezond te houden. Het is normaal om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen uit de pot. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig.

  De Muscari 'Blue Magic' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Dit zorgt ervoor dat de wortels voldoende zuurstof krijgen en voorkomt wateroverlast. Kies bij voorkeur potgrond die speciaal bestemd is voor kamerplanten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot vochtige bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de plant regelmatig te bemesten en de grond af en toe los te maken.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Gebruik af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren en bloemen van deze plant af en toe afstoffen met een zachte doek of borstel om stof te verwijderen en de plant er fris uit te laten zien. Daarnaast is het ook goed om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Als de plant erg vies is, kun je de bladeren voorzichtig afspoelen met lauwwarm water om vuil en stof te verwijderen.

  Muscari 'Blue Magic' heeft behoefte aan een lichte standplaats, bij voorkeur in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht ontvangt om gezond te blijven. Te weinig licht kan leiden tot een langwerpige groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen extreme temperatuurschommelingen en tocht. Een constante kamertemperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Zorg voor een luchtvochtigheid tussen de 50% en 70%. Een luchtbevochtiger kan nuttig zijn als de lucht in huis te droog is.

  De Muscari 'Blue Magic' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Te zure grond kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  De Muscari 'Blue Magic' heeft in het voorjaar behoefte aan een lichte bemesting met een organische meststof. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overmatige bemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloei.

 • Omschrijving

  Muscari 'Blue Magic' is een bolgewas met prachtige diepblauwe bloemen die lijken op druiventrosjes. De plant wordt ongeveer 15 cm hoog en bloeit in het voorjaar. Het blad is lang en smal en heeft een frisse groene kleur. Muscari 'Blue Magic' is winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.