Dieffenbachia 'Green Magic'

Dieffenbachia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dieffenbachia 'Green Magic' is een populaire kamerplant vanwege zijn grote, groene bladeren met opvallende witte vlekken en strepen. Deze plant kan vrij groot worden en heeft een bossige groeiwijze. De Dieffenbachia staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een goede keuze voor binnenshuis. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig een sproeibeurt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dieffenbachia 'Green Magic' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven en indirect zonlicht. Ook is het belangrijk om de plant af en toe te voeden met meststoffen.

  Ja, de Dieffenbachia 'Green Magic' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Plaats de plant op een heldere locatie, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten zoals Dieffenbachia hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Nee, de Dieffenbachia 'Green Magic' houdt niet van felle zon. Het is beter om deze plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  Dieffenbachia 'Green Magic' bloeit meestal niet binnen, maar kan wel bloeien in de zomermaanden wanneer de plant buiten wordt geplaatst. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omgevingsfactoren en zorg.

  Ja, de Dieffenbachia plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. De plant helpt schadelijke stoffen in de lucht te filteren en kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de Dieffenbachia 'Green Magic' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Zorg dus voor een constante kamertemperatuur.

 • Dieffenbachia planten moeten regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren met een scherpe schaar. Snoei de plant in het voorjaar voor optimale groei.

  Geef de plant regelmatig water, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water staan. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Dieffenbachia 'Green Magic' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond voor kamerplanten en wat extra universele potgrond voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge grond, en geef regelmatig water maar laat de grond niet constant vochtig blijven. Gebruik een milde meststof om de plant gezond en goed gevoed te houden.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Houd de bladeren af en toe stofvrij door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, gebruik een vochtige doek om zachtjes de bladeren af te vegen. Hiermee houd je de bladeren schoon en gezond. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Dieffenbachia 'Green Magic' heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan ook gedijen in de schaduw. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is een uitstekende keuze voor een kamerplant vanwege de aanpasbaarheid aan verschillende lichtomstandigheden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zoek een plek in huis waar de temperatuur stabiel is en de plant het beste gedijt.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het best tussen de 50-60% om de gezondheid van de plant te bevorderen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de plant weg van tocht om uitdroging te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede balans in de zuurgraad zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik in de groeiperiode een speciale kamerplantenmest. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Dieffenbachia 'Green Magic' is een populaire kamerplant vanwege zijn grote, groene bladeren met opvallende witte vlekken en strepen. Deze plant kan vrij groot worden en heeft een bossige groeiwijze. De Dieffenbachia staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een goede keuze voor binnenshuis. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig een sproeibeurt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.