Castanospermum australe Castano's

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Castanospermum australe, ook bekend als Castano's, is een groenblijvende boom met ovale, leerachtige bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op kastanjes. De boom kan tot wel 20 meter hoog groeien en heeft een dichte, ronde kroon. De zaden van deze plant worden Castano's genoemd en zijn giftig als ze rauw worden gegeten, maar kunnen worden gegeten na een speciale bereidingswijze. Castanospermum australe komt oorspronkelijk uit Australië en groeit goed in een warm klimaat met voldoende zonlicht. Deze plant wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen vanwege zijn opvallende verschijning.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Castanospermum australe Castano's is over het algemeen een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed binnenshuis. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt bemest en af en toe wordt bijgesnoeid voor een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Castano's plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden maar niet te laten doorweken. In de winter kan de frequentie verminderd worden.

  De Castano's houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Het is daarom aan te raden om de plant binnenshuis te houden, op een warme en lichte plek.

  Castanospermum australe bloeit meestal in de maanden september en oktober en de bloei kan tot ongeveer vier weken duren.

  Ja, deze plant helpt de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen. Het is een kamerplant die bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, Castanospermum australe gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om zijn groei te bevorderen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om dood of beschadigd blad regelmatig te verwijderen. Ook kan het nodig zijn om de plant te snoeien om de vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of aan het begin van de zomer.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben, maar houd de grond wel vochtig.

  De Castano's heeft een goed doorlatende potgrond nodig die lichtvochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen en om de potgrond af en toe te vervangen. Deze kamerplant gedijt het beste in een lichte standplaats.

  De Castano's heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een goede lucht- en waterhuishouding. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek of een zachte borstel. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Het regelmatig afstoffen van de bladeren helpt om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats deze plant bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om bladverbranding te voorkomen.

  De Castano's is een kamerplant die gedijt bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Overmatige hitte of kou kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de plant.

  Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Gebruik eventueel een luchtbevochtiger voor extra vochtigheid. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht.

  De Castanospermum australe gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen of bodemverbeteraars. Te zure of te basische bodems kunnen de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig omdat de voedingsstoffen in potgrond snel kunnen opraken. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Castanospermum australe, ook bekend als Castano's, is een groenblijvende boom met ovale, leerachtige bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op kastanjes. De boom kan tot wel 20 meter hoog groeien en heeft een dichte, ronde kroon. De zaden van deze plant worden Castano's genoemd en zijn giftig als ze rauw worden gegeten, maar kunnen worden gegeten na een speciale bereidingswijze. Castanospermum australe komt oorspronkelijk uit Australië en groeit goed in een warm klimaat met voldoende zonlicht. Deze plant wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen vanwege zijn opvallende verschijning.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.