Chlorophytum comosum 'Bonnie'

Chlorophytum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chlorophytum comosum 'Bonnie', ook wel bekend als het graslelieplantje, is een populaire kamerplant met lange, smalle groene bladeren die licht gebogen zijn. De bladeren hebben een opvallend crèmekleurig randje, wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daardoor ideaal voor binnen. Chlorophytum comosum 'Bonnie' produceert regelmatig kleine witte bloemen die uit kleine stengels groeien. Deze plant is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in helder, indirect licht en regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Deze plant kan goed gedijen in verschillende omstandigheden en vereist niet veel water of speciale voeding. Het is een sterke plant die weinig last heeft van plagen en ziekten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is aan te raden om hem op een plek neer te zetten waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Een raam op het zuiden of westen is ideaal.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in helder indirect licht. Te veel felle zon kan de bladeren verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met halfschaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Zorg er dus voor dat de plant in een warme en tochtvrije omgeving staat.

  De Chlorophytum comosum 'Bonnie' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen. Het helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Plaats de plant dus op een locatie waar deze temperatuur wordt gehandhaafd.

 • Je kunt de bladeren van de plant regelmatig inkorten om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren door ze bij de basis af te snijden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar voor het snoeien van de plant.

  Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de plant in te natte grond staat. Geef de plant regelmatig water, vooral in de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met een hoge luchtigheid voor optimale groei. Gebruik een mix van potgrond voor kamerplanten en voeg eventueel wat extra perliet toe voor extra drainage. Vervang de potgrond om de paar jaar om de voedingsstoffen aan te vullen en de wortels gezond te houden.

  Kamerplanten zoals Chlorophytum comosum 'Bonnie' gedijen het beste in een goed doorlatende, lichtzure grond met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd te veel water geven. Af en toe kunnen de bladeren worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, wat de fotosynthese kan belemmeren. Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een vochtige doek of de plant onder de douche zetten en het stof wegspoelen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zal de plant gezond en gelukkig houden.

  Kamerplanten zoals Chlorophytum comosum 'Bonnie' gedijen het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar niet te fel.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Pas op met tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Een constante temperatuur is belangrijk voor een gezonde groei.

  Kamerplanten zoals Chlorophytum comosum 'Bonnie' gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% wordt geadviseerd voor deze planten. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde van 6,0 tot 7,0 is ideaal voor de groei en gezondheid van deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te stellen.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om de groei en gezondheid te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest ongeveer eens in de 4-6 weken tijdens het voorjaar en de zomer, en verminder dit in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  Chlorophytum comosum 'Bonnie', ook wel bekend als het graslelieplantje, is een populaire kamerplant met lange, smalle groene bladeren die licht gebogen zijn. De bladeren hebben een opvallend crèmekleurig randje, wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daardoor ideaal voor binnen. Chlorophytum comosum 'Bonnie' produceert regelmatig kleine witte bloemen die uit kleine stengels groeien. Deze plant is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in helder, indirect licht en regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.