Verbena Temari Pink 99

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Temari Pink 99 is een prachtige plant met heldere roze bloemen die bloeien van lente tot herfst. Deze plant groeit compact en heeft een rijke bloeiwijze. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de tuin. De Verbena Temari Pink 99 gedijt goed in zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Het is een veelzijdige plant die zowel in bloembedden, borders als in potten kan worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Verbena Temari Pink 99 is een bladverliezende plant. Groenblijvende planten behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Over het algemeen zijn groenblijvende planten beter bestand tegen koude temperaturen.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant kan het beste beschermd worden door bijvoorbeeld af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, de Verbena Temari Pink 99 behoort tot de gemakkelijk te onderhouden tuinplanten. Het vereist weinig verzorging en kan gedijen in verschillende soorten bodem en weersomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Deze plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien zonder belemmering van andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt door hem op een open en zonnige plek te planten. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de locatie.

  Tuinplanten zoals Verbena Temari Pink 99 groeien over het algemeen goed in de schaduw, maar ze hebben wel wat meer zonlicht nodig om te bloeien en gezond te blijven. Plaats de plant daarom op een plek waar het minstens een paar uur per dag zonlicht krijgt voor optimale groei. Zorg er wel voor dat de plant niet de hele dag in de felle zon staat, zodat deze niet uitdroogt.

  Tuinplanten zoals Verbena Temari Pink 99 hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze tuinplant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze om deze plant in de tuin te hebben als je vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders aantrekt en helpt bij de bestuiving van andere planten. Daarnaast kan het dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin.

  "Verbena Temari Pink 99" bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer vier maanden.

  Ja, deze tuinplanten kunnen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk bedoeld is voor decoratief gebruik in de tuin. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect vanwege de bladeren en stengels die geluidstrillingen kunnen absorberen. Het effect is echter niet significant genoeg om aanzienlijke geluidsdemping te bieden. Het is daarom aan te raden om andere methoden te gebruiken voor geluidsdemping in bijvoorbeeld de tuin.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte vorm te behouden en bloemproductie te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar en de zomer voor optimale groei.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig kleine beetjes.

  De plant heeft losse, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig water en bemest de plant in het groeiseizoen.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende en vochthoudende bodem nodig om gezond te blijven groeien. Zorg voor een bodem die rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bemest. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem om ervoor te zorgen dat deze optimaal is voor de plantengroei.

  Deze tuinplant groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals Verbena Temari Pink 99 hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met mulch of door deze naar een beschutte locatie te verplaatsen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar terug om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben gemiddeld eens per jaar bemesting nodig. Gebruik hiervoor speciale meststoffen voor tuinplanten in het voorjaar. Volg hierbij de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch de Tuinplanten regelmatig om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Leg een laag mulch van ongeveer 5-7 cm rond de plant, maar vermijd contact met de stam.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een bodemtest kan helpen om de juiste pH-waarde te bepalen voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem zal bijdragen aan een gezonde en bloeiende plant.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten is het aan te raden om regelmatig te inspecteren op bladluizen, trips, spint of witte vlieg. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen of biologische bestrijding zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen om het probleem op een milieuvriendelijke manier aan te pakken. Indien nodig kunnen ook chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, volg hierbij altijd de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Verbena Temari Pink 99 is een prachtige plant met heldere roze bloemen die bloeien van lente tot herfst. Deze plant groeit compact en heeft een rijke bloeiwijze. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de tuin. De Verbena Temari Pink 99 gedijt goed in zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Het is een veelzijdige plant die zowel in bloembedden, borders als in potten kan worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.