Verbena Temari Coral Pink

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Temari Coral Pink is een prachtige vaste plant met schattige roze bloemen die lijken op kleine pompons. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit van de lente tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle plant is voor de tuin. De Verbena Temari Coral Pink kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Verbena Temari Coral Pink is niet groenblijvend. Het is een meerjarige plant die in de winter zijn blad verliest. Het wordt daarom ook geclassificeerd als een tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. In de lente en zomer zal de plant weer goed gedijen met voldoende zonlicht en water.

  Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud. Het enige wat je nodig hebt is regelmatig water geven, wat zonlicht en af en toe wat meststoffen. Deze plant heeft geen speciale zorg nodig.

  De Verbena Temari Coral Pink heeft gemiddeld 30 tot 40 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Deze planten kunnen zich ook goed verspreiden, dus houd daar rekening mee bij het planten in de tuin.

  "De Verbena Temari Coral Pink groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te plaatsen."

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, maar controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen het water geven door.

  Ja, de plant Verbena Temari Coral Pink trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, deze plant trekt veel bijen, vlinders en andere insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Ook zorgt de plant voor een kleurrijke en gevarieerde omgeving voor diverse dieren. Het is een goede keuze voor het ondersteunen van de biodiversiteit in uw tuin.

  Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen blijven meestal gedurende de hele zomer maandenlang bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt gebruikt als tuinplant voor decoratieve doeleinden. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een licht geluidsdempend effect vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, dit effect is beperkt en zal niet significant zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Over het algemeen zijn tuinplanten niet primair ontworpen voor geluidsdemping, maar kunnen wel bijdragen aan een groenere en rustgevende omgeving.

 • De plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takjes om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en na de bloei voor een geleidelijke groei gedurende het seizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Tuinplanten zoals Verbena Temari Coral Pink hebben goed doorlatende potgrond nodig om wortelrot te voorkomen. Gebruik een mix van potgrond speciaal voor bloeiende planten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat.

  De Tuinplanten hebben goed doorlatende grond nodig en gedijen het beste in een bodem die licht vochtig is maar niet te nat. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en indien nodig verse compost toe te voegen voor een optimale groei.

  De Verbena Temari Coral Pink gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te groeien en bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Tijdens de winterperiode heeft deze plant extra bescherming nodig tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed mulcht met bladeren of stro en bedek de plant met een fleecehoes of tuinvlies om vorstschade te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek om de kans op bevriezing te minimaliseren.

  De plant heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Bemest de plant volgens de aanwijzingen van de fabrikant om overbemesting te voorkomen.

  Mulch rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan, maar vermijd direct contact met de stam.

  Tuinplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en zo nodig aanpassingen te maken met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Verbena Temari Coral Pink kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van roofinsecten of het besproeien met een mengsel van water en milde zeep helpen. Mocht dit niet werken, dan kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Blijf alert op mogelijke plagen en grijp tijdig in om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Verbena Temari Coral Pink is een prachtige vaste plant met schattige roze bloemen die lijken op kleine pompons. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit van de lente tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle plant is voor de tuin. De Verbena Temari Coral Pink kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.