Verbena Temari Patio Purple

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Temari Patio Purple is een compacte en rijkbloeiende plant die perfect is voor in potten en hanging baskets. De paarse bloemen bloeien vanaf het vroege voorjaar tot aan de eerste vorst. Het blad is groen en klein, waardoor de bloemen extra opvallen. Deze plant trekt vlinders aan en is zeer geschikt voor op het balkon, terras of in de tuin. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal de Verbena Temari Patio Purple uitbundig blijven bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een tuinplant die afhankelijk is van het seizoen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is geen winterharde plant en kan vorstschade oplopen in koude klimaten.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de dode bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Deze tuinplant gedijt goed in de zon en heeft een goed doorlatende grond nodig.

  Verbena Temari Patio Purple heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en groeien. Zorg voor minimaal 20-30 cm afstand tussen elke plant voor optimale groei. Houd er rekening mee dat de plant in de breedte kan groeien en ruimte nodig heeft om zich uit te spreiden.

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. De groei kan minder optimaal zijn in volledige schaduw. Zorg voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  De plant moet ongeveer 1-2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren om te bepalen wanneer water nodig is.

  Ja, de plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het zal zeker helpen om deze belangrijke bestuivers naar je tuin te lokken. Plant ze dus zeker in je tuin om vlinders en bijen aan te trekken.

  Ja, de plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en dieren. Het helpt dus mee aan het behouden en bevorderen van de biodiversiteit in de omgeving.

  De Verbena Temari Patio Purple bloeit van juni tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, Verbena Temari Patio Purple kan goed tegen de volle zon. Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant kan helpen bij het absorberen van geluiden in de tuin door zijn bladeren en stengels. Het kan dus een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Tuinplanten zoals de Verbena Temari Patio Purple kunnen regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg. Snoei in het voorjaar om de plant weer vitaal te maken voor het nieuwe groeiseizoen.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  De plant komt het beste tot zijn recht in luchtige potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond goed waterdoorlatend is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Kies voor een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten houden van een goed doorlatende bodem die vochtig, maar niet te nat is. Zorg voor een bodem met een goede structuur en voldoende humus om de planten optimaal te laten groeien. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Verbena Temari Patio Purple doet het goed op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte voeten. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Tuinplanten die niet winterhard zijn, zoals deze plant, hebben bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door de plant te bedekken met bijvoorbeeld stro, bladeren of een vliesdoek. Het is belangrijk om de plant ook goed water te geven voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom tuinplanten te bedekken en vocht vast te houden. Het kan ook helpen bij het onderdrukken van onkruid en het behouden van een constante bodemtemperatuur. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de planten gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Verbena Temari Patio Purple gedijen het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg dus voor een goede balans in de zuurgraad van de bodem voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte op afstand te houden van deze plant, kunt u overwegen om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen aan te trekken. Daarnaast kunt u regelmatig controleren op luizen, rupsen en ander ongedierte en deze handmatig verwijderen. Eventueel kunt u ook een milieuvriendelijke insecticide gebruiken als de plaag te groot wordt.

 • Omschrijving

  De Verbena Temari Patio Purple is een compacte en rijkbloeiende plant die perfect is voor in potten en hanging baskets. De paarse bloemen bloeien vanaf het vroege voorjaar tot aan de eerste vorst. Het blad is groen en klein, waardoor de bloemen extra opvallen. Deze plant trekt vlinders aan en is zeer geschikt voor op het balkon, terras of in de tuin. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal de Verbena Temari Patio Purple uitbundig blijven bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.