Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red is een sierlijke en compacte vetplant met helderrode bloemen die in de lente en zomer bloeien. De bladeren zijn vlezig en ovaal van vorm, met een glanzende groene kleur. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is daarom ideaal voor mensen met weinig groene vingers. De Kalanchoe is een populaire kamerplant die zowel binnen als buiten kan groeien, zolang hij voldoende zonlicht en goed doorlatende grond krijgt. Vanwege de levendige kleur van de bloemen brengt deze plant een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in een lichte ruimte en weinig water nodig heeft. Het is een perfecte keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de Kalanchoe Juventa Red heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een lichte standplaats. Plaats de plant het liefst bij een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende licht. Ze verdragen geen direct zonlicht, maar hebben wel indirect zonlicht nodig.

  De Kalanchoe Juventa Red heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten voldoende kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Houd de grond vochtig, maar niet drassig.

  De plant houdt van indirect zonlicht, vermijd felle zonnestralen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Overmatige blootstelling aan de zon kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar het niet te tochtig is en waar voldoende licht aanwezig is. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red bloeit meestal van september tot en met november. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red is een luchtzuiverende plant. Het is in staat om de lucht in zijn omgeving te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede plant om in huis te hebben voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graagt op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de beste groeiomstandigheden te bieden.

 • De plant heeft geen regelmatige snoei nodig, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd. Knip de bloemstelen na de bloei terug tot vlak boven het blad om de groei te bevorderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar voor het snoeien van de plant.

  Geef de plant één keer per week water, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen het water geven goed opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  De Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond constant vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het regelmatig bemesten van de plant zal de bloei en groei bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar het is belangrijk dat de grond tussen het water geven goed opdroogt. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht. Geef de plant eens in de paar weken plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een plumeau. Je kan ook de bladeren voorzichtig afspoelen met lauw water om eventueel vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken goed kan opdrogen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een zonnige plek met indirect licht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te vochtig is, omdat dit kan leiden tot schimmelgroei. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red geeft de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen. Een optimale zuurgraad bevordert de groei en bloei van de plant.

  De Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red heeft behoefte aan bemesting tijdens het groeiseizoen, van ongeveer maart tot september. Gebruik een meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldianal Juventa Red is een sierlijke en compacte vetplant met helderrode bloemen die in de lente en zomer bloeien. De bladeren zijn vlezig en ovaal van vorm, met een glanzende groene kleur. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is daarom ideaal voor mensen met weinig groene vingers. De Kalanchoe is een populaire kamerplant die zowel binnen als buiten kan groeien, zolang hij voldoende zonlicht en goed doorlatende grond krijgt. Vanwege de levendige kleur van de bloemen brengt deze plant een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.