Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine is een hortensiasoort met grote, bolvormige bloemen in een intense paarse kleur. De bloemen kunnen zowel roze als blauw verkleuren afhankelijk van de zuurtegraad van de grond. De plant bloeit van de lente tot de herfst en kan goed gedijen in de halfschaduw. De Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine is een compacte struik die ongeveer 1,5 meter hoog kan worden en is geschikt voor zowel borders als potplanten. Deze hortensia trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Het belangrijkste is om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten en te snoeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel. Het beste is om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht krijgt. Te veel zon kan de bladeren doen verkleuren en beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en vochtige lucht. Het gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Kan beter niet blootgesteld worden aan koude tocht.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot augustus en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine is een luchtzuiverende plant. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en deze om te zetten in voedingsstoffen voor zichzelf. Het verbetert zo de luchtkwaliteit in huis.

  De plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen leiden tot stress en schade aan de plant. Zorg daarom voor een plek met een stabiele temperatuur binnen dit ideale klimaatbereik.

 • Het beste moment om deze plant te snoeien is na de bloei in de late zomer of vroege herfst. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot net boven een paar gezonde knoppen. Dit helpt de plant om volgend jaar weer prachtig te bloeien.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine gedijt het beste in een potgrond die goed vocht doorlaat maar niet te nat blijft. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en goed bemest wordt. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg voor een neutrale tot zure pH-waarde. Het toevoegen van compost kan de bodemstructuur verbeteren en voedingsstoffen bevatten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren voorzichtig wegvegen met een zachte doek of een kwast. Voor hardnekkiger vuil kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken om de groei en gezondheid te bevorderen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van koude of hete luchtstromen, zoals die van radiatoren of airconditioning.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de omgeving van de plant ook goed geventileerd.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale meststoffen voor zure grond. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot vergeling van de bladeren en een verminderde groei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een universele meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine is een hortensiasoort met grote, bolvormige bloemen in een intense paarse kleur. De bloemen kunnen zowel roze als blauw verkleuren afhankelijk van de zuurtegraad van de grond. De plant bloeit van de lente tot de herfst en kan goed gedijen in de halfschaduw. De Hydrangea macrophylla Hovaria Hobergine is een compacte struik die ongeveer 1,5 meter hoog kan worden en is geschikt voor zowel borders als potplanten. Deze hortensia trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.