Petunia Cascadias Red

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Cascadias Red is een prachtige hangende plant met helderrode bloemen die zorgen voor een levendige en kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant heeft een weelderige groeiwijze en kan tot wel 30 centimeter lang worden, waardoor hij perfect is voor hangpotten of bloembakken. De Cascadias Red heeft een uitstekende weerstand tegen regen en wind, waardoor hij langdurig bloeit en weinig verzorging nodig heeft. De bloemen hebben een aantrekkelijke geur die vlinders en bijen aantrekt, waardoor hij ook nog eens een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit in de omgeving. Kortom, de Petunia Cascadias Red is een prachtige en makkelijk te onderhouden plant die voor veel plezier en kleur zorgt in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is eenjarige plant die moet worden vervangen na de bloeiperiode.

  De plant is niet winterhard en heeft bescherming nodig bij temperaturen onder de 0 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met mulch of stro. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen.

  Ja, de Petunia Cascadias Red is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig water geven en wat meststof helpt de plant gezond te houden en overvloedig te bloeien. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen kan de bloeiperiode verlengen.

  Voor deze tuinplant is het ideaal om ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte te hebben tussen elke plant. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te vertakken. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten.

  Petunia Cascadias Red kan het beste groeien in de volle zon. Een plek met minimaal 6 uur zonlicht per dag is ideaal voor een goede groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar overbewatering te vermijden. Houd de plant goed in de gaten en pas de watergift aan op basis van de behoeften van de plant.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het trekt verschillende soorten vlinders en bijen aan die helpen bij bestuiving en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die insecten aantrekt en bijdraagt aan een gezonde tuinomgeving.

  Tuinplanten zoals petunia's dragen over het algemeen niet veel bij aan de biodiversiteit omdat ze vaak hybride en niet inheems zijn. Voor een grotere biodiversiteit zijn inheemse plantensoorten aan te raden.

  Petunia Cascadias Red bloeit vanaf de lente tot de herfst, van ongeveer mei tot oktober. De bloei kan tot wel 5 maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste wanneer het veel zonlicht krijgt. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens hete zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, Petunia's zijn niet eetbaar en worden niet aanbevolen voor consumptie. De planten bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn bij inname. Het wordt aanbevolen om ze alleen als decoratieve planten te gebruiken in de tuin.

  De plant Petunia Cascadias Red heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten in het algemeen hebben over het algemeen geen geluidsabsorberende eigenschappen. Het is daarom niet te verwachten dat deze plant geluid dempt.

 • Het snoeien van deze plant kan regelmatig worden gedaan om dode bloemen te verwijderen en de groei te stimuleren. Het is belangrijk om de plant tot ongeveer de helft van de hoogte terug te knippen. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmel en rot te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage is belangrijk voor de groei van deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Een lichte potgrond met veel organisch materiaal wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie, waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast om de plant gezond te houden. Deze tuinplant doet het goed in borders, potten of hanging baskets.

  Het is belangrijk om Tuinplanten te beschermen tijdens de wintermaanden. Dit kan gedaan worden door de planten te bedekken met een laag mulch of bladeren. Ook kunnen planten in potten naar een beschutte plek worden verplaatst om ze te beschermen tegen vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoedsel voor een gezonde groei.

  Voor een goede groei en bloei is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof die speciaal geschikt is voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd je aan de aanbevolen hoeveelheid.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en voorkomt onkruidgroei rondom de plant. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Breng een laagje mulch aan rond de plant, maar laat een ruimte vrij rondom de stengel om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten groeien het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Petunia Cascadias Red, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op insectenplagen en deze handmatig verwijderen kan helpen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om ongedierte te voorkomen, zoals het verwijderen van afvalresten en regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van schade.

 • Omschrijving

  De Petunia Cascadias Red is een prachtige hangende plant met helderrode bloemen die zorgen voor een levendige en kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant heeft een weelderige groeiwijze en kan tot wel 30 centimeter lang worden, waardoor hij perfect is voor hangpotten of bloembakken. De Cascadias Red heeft een uitstekende weerstand tegen regen en wind, waardoor hij langdurig bloeit en weinig verzorging nodig heeft. De bloemen hebben een aantrekkelijke geur die vlinders en bijen aantrekt, waardoor hij ook nog eens een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit in de omgeving. Kortom, de Petunia Cascadias Red is een prachtige en makkelijk te onderhouden plant die voor veel plezier en kleur zorgt in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.