Petunia Petitunia Happy Dream

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Petitunia Happy Dream is een prachtige en kleurrijke plant met bloemen in verschillende tinten roze, paars en wit. De bloemen hebben een opvallend gestreept patroon waardoor ze er heel vrolijk uitzien. Deze plant is perfect voor in hanging baskets, bloembakken of borders in de tuin. De Petitunia Happy Dream bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Petitunia Happy Dream is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende de zomermaanden en kan niet overwinteren in de tuin. Het kan nodig zijn om nieuwe planten te kopen voor het volgende groeiseizoen.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij temperaturen onder de -5 graden Celsius. Deze Tuinplant kan het beste worden beschermd door mulch of een beschermende doek.

  Ja, de Petunia Petitunia Happy Dream is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant vereist regelmatig water geven en bloeit continu van de lente tot de herfst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor de beste groei en bloei.

  De Petunia Happy Dream heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om de planten niet te dicht bij elkaar te plaatsen, zodat ze voldoende lucht en zonlicht krijgen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien.

  De Petunia Happy Dream groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor de beste groei. In de schaduw zal de plant mogelijk minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals de Petunia hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet te nat. Controleer regelmatig of het nodig is om water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Ja, Petunia's staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege hun vermogen om nuttige bestuivers aan te trekken. Het toevoegen van Petunia's aan uw tuin kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit door het aantrekken van vlinders en bijen.

  Petunia's staan niet bekend om hun grote bijdrage aan de biodiversiteit. Andere soorten tuinplanten, zoals bloeiende kruiden of inheemse planten, kunnen een grotere diversiteit aan insecten en vogels aantrekken. Het is belangrijk om een mix van planten te hebben in de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze variëteit van petunia bloeit van juni tot september en blijft gedurende deze periode constant bloemen produceren. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 5 maanden duren.

  Ja, de Petunia Happy Dream kan goed tegen de volle zon en geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral op warme dagen. Ook kan de plant profiteren van een zonnige en beschutte plek in de tuin.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het behoort tot de categorie tuinplanten en is niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om de plant niet op te eten vanwege mogelijke giftigheid.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en kan op die manier dienen als geluidsdempend element in de tuin. Het bladerdek en de structuur van de plant helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving. Deze eigenschap maakt het een fijne toevoeging aan een rustige en serene omgeving.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de bloei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en verlepte bladeren om de groei te stimuleren. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of na de bloei.

  De Petunia Petitunia Happy Dream heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen om schimmel te voorkomen.

  Voor de Petunia Petitunia Happy Dream is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Kies een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor de beste resultaten.

  Petunia Happy Dream houdt van goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Petunia Petitunia Happy Dream houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant is ideaal voor in bloembakken, hanging baskets of borders.

  Voor de winterbescherming van deze tuinplant is het aan te raden om de plant voor de eerste vorstperiode te snoeien en af te dekken met bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen strenge vorst om de overlevingskansen te vergroten. In het voorjaar kan de bescherming weer verwijderd worden.

  De Petunia Happy Dream heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulchen is belangrijk voor de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulch zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch van 5-7 cm aan rond de plant, maar houd de stengel vrij van mulch.

  De Petunia Happy Dream heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen en eventueel te corrigeren met kalk of zwavel. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te handhaven voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Ter bestrijding van ongedierte op tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op plagen en het besproeien met biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groei, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte. Bij ernstige plagen kan overwogen worden om professionele hulp in te schakelen om het probleem op te lossen.

 • Omschrijving

  De Petunia Petitunia Happy Dream is een prachtige en kleurrijke plant met bloemen in verschillende tinten roze, paars en wit. De bloemen hebben een opvallend gestreept patroon waardoor ze er heel vrolijk uitzien. Deze plant is perfect voor in hanging baskets, bloembakken of borders in de tuin. De Petitunia Happy Dream bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.