Sutera Bacopa Cabana The Pikmin Flower

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sutera Bacopa Cabana The Pikmin Flower is een prachtige bloeiende plant met kleine, ronde bloemen in helder wit, roze of lila. Het heeft een kruipende groeiwijze en is perfect voor hangende manden of als bodembedekker in de tuin. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en vereist regelmatig water geven om zijn bloemen mooi te houden. De Sutera Bacopa Cabana The Pikmin Flower trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een geweldige toevoeging is aan elke tuin of balkon. Het is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor tuinliefhebbers van alle niveaus.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Hierdoor blijft hij het hele jaar door een mooie aanvulling op de tuin. U kunt genieten van zijn groene bladeren, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten bij strenge vorst. Het is geen winterharde plant en vereist bescherming tegen koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig zorg nodig. Het enige wat regelmatig nodig is, is voldoende water en een goede waterafvoer. Ook is het belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien, dus plant ze op ongeveer 20-30 cm afstand van elkaar. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te strekken en voldoende licht en vochtigheid krijgen voor optimale groei. Zorg voor een geschikte bodem en voldoende drainage om gezonde planten te bevorderen.

  De Tuinplant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt om te kunnen bloeien en gezond te blijven. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht voor bestuivers. Het regelmatig water geven en plaatsen in de zon bevordert de bloei en de aantrekkingskracht voor vlinders en bijen.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en een voedselbron te vormen voor vogels en andere dieren. Bovendien zorgen planten voor een gevarieerd landschap waar verschillende soorten flora en fauna kunnen gedijen. Door planten te plaatsen die bijen en vlinders aantrekken, help je de biodiversiteit in je tuin te verhogen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en doet het ook goed in halfschaduw. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Over het algemeen gedijt deze plant goed in verschillende lichtomstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar en mag niet worden geconsumeerd. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en bevat mogelijk giftige stoffen. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Ja, als tuinplant kan ik een bepaalde mate van geluid absorberen dankzij mijn bladeren en stengels. Dit kan helpen om geluidsoverlast in de omgeving te verminderen. Let wel op dat mijn geluidsdempende eigenschappen niet zo sterk zijn als die van specifieke geluidsisolerende materialen zoals isolatiepanelen.

 • Tuinplanten zoals deze hebben af en toe snoei nodig om hun vorm en gezondheid te behouden. Snoei dode of beschadigde takken weg in het voorjaar en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar of tuinschaar om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef water aan de wortelzone en vermijd dat er water op de bladeren komt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig gebruik van meststof zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en regelmatig vochtig wordt gehouden. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft graag een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor voldoende water en een goed doorlatende grond. Geschikt voor in borders, bloembakken en hanging baskets.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig, zoals het bedekken met een dikke laag mulch of het verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan sterke wind of vorst om schade te voorkomen. Het is ook raadzaam om de plant regelmatig te inspecteren op mogelijke tekenen van vorstschade.

  Deze plant heeft graag een standplaats in de zon of halfschaduw en houdt van regelmatig water geven. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen en dode bladeren te verwijderen. Gebruik periodiek plantenvoeding voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar, nadat de grond is opgewarmd en vochtig is. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers voor een gezonde en bloeiende tuinplant.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Voeg indien nodig kalk toe om de pH te verhogen of zwavel om de pH te verlagen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en slakken. Het is aan te raden om natuurlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals neemolie of roofmijten. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vochtigheid om problemen met ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Sutera Bacopa Cabana The Pikmin Flower is een prachtige bloeiende plant met kleine, ronde bloemen in helder wit, roze of lila. Het heeft een kruipende groeiwijze en is perfect voor hangende manden of als bodembedekker in de tuin. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en vereist regelmatig water geven om zijn bloemen mooi te houden. De Sutera Bacopa Cabana The Pikmin Flower trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een geweldige toevoeging is aan elke tuin of balkon. Het is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor tuinliefhebbers van alle niveaus.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.