Sutera

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sutera, ook bekend als bacopa, is een kleine en delicate bloeiende plant die overvloedige kleine bloemen produceert. De plant heeft groenachtige bladeren en groeit het beste in een hangende mand of bloembak. Sutera bloeit de hele zomer door met witte, blauwe of paarse bloemen die een delicate geur verspreiden. Het is een populaire plant voor het decoreren van balkons, terrassen en tuinen vanwege zijn mooie uitstraling. Sutera heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is grotendeels afkomstig uit Zuid-Afrika en staat bekend om zijn rijke bloei gedurende de zomermaanden. Het is een niet-groenblijvende tuinplant die vaak als eenjarige wordt gekweekt. Zorg voor voldoende water en zonlicht om een weelderige groei en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zijn over het algemeen niet winterhard en kunnen niet buiten overleven bij lage temperaturen. Het is belangrijk om ze tijdens de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de specifieke behoeften van de plant te controleren om ervoor te zorgen dat deze goed wordt verzorgd tijdens de koudere maanden.

  De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Sutera heeft ruimte nodig om zich goed uit te kunnen spreiden. Het is aan te raden om planten ongeveer 30-40 cm van elkaar te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te vertakken.

  Ja, tuinplanten die goed groeien in de schaduw zijn onder andere varens, hosta's en longkruid. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en regelmatige bemesting voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om luchtstromen te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Sutera hebben gemiddeld eens per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden komen te staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droogte.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen van deze plant hebben een aantrekkelijke geur en kleur voor vlinders en bijen. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt. Daarnaast kan het ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het aanplanten van verschillende soorten planten, waaronder deze, is belangrijk voor een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met oktober en de bloei kan enkele maanden duren. De bloemen zijn klein en wit en groeien in compacte trossen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het regelmatig bemesten van de plant kan helpen om de bloei te stimuleren.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve plant in tuinen en hangmanden. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen eetbare en niet-eetbare planten om gezondheidsrisico's te voorkomen.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek wat geluid kan dempen. Dit zorgt ervoor dat geluid gedeeltelijk geabsorbeerd kan worden in de omgeving waar de plant staat. Het effect is echter minimaal in vergelijking met speciale geluidsdempende materialen.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen, om de plant mooi en gezond te houden. Snoei eventueel ook lange scheuten terug om de groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar kan helpen om de plant compact en vol te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Tuinplanten zoals Sutera groeien het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Sutera gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Sutera gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter kan het nodig zijn om Tuinplanten te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door mulch of een speciale beschermhoes te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt.

  De plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Sutera hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende voedingsstoffen voor gezonde groei en bloei. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking en bemest de planten niet tijdens de rustperiode in de winter.

  Mulchen rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-8 cm rondom de plant, maar houd het weg van de stam om schimmelvorming te voorkomen.

  Sutera groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te compact. Te zure of te basische bodems kunnen problemen veroorzaken voor de groei en gezondheid van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op luizen, spintmijten en bladluizen. Deze plagen kunnen worden behandeld met insecticide of natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of roofmijten. Het is belangrijk om de planten gezond en goed verzorgd te houden, zodat ze minder vatbaar zijn voor plagen.

 • Omschrijving

  Sutera, ook bekend als bacopa, is een kleine en delicate bloeiende plant die overvloedige kleine bloemen produceert. De plant heeft groenachtige bladeren en groeit het beste in een hangende mand of bloembak. Sutera bloeit de hele zomer door met witte, blauwe of paarse bloemen die een delicate geur verspreiden. Het is een populaire plant voor het decoreren van balkons, terrassen en tuinen vanwege zijn mooie uitstraling. Sutera heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.