Osteospermum 'Margarita Maria'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Margarita Maria' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de familie Asteraceae. Deze plant produceert opvallende bloemen met een witte bloemblad en een paars hart. De bloemen verschijnen van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Osteospermum 'Margarita Maria' gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de lente en zomer en rust in de winter.

  Osteospermum 'Margarita Maria' is winterhard tot -5 graden Celsius. Deze plant kan dus milde vorst verdragen, maar het is aan te raden om deze te beschermen bij strengere vorst. Het is een geschikte tuinplant voor ons klimaat.

  Osteospermum 'Margarita Maria' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant voldoende zonlicht, water en voedingsstoffen krijgt, zal deze goed gedijen. Regelmatig doodkoppen kan helpen om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden.

  Osteospermum 'Margarita Maria' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plaats de plant niet te dicht op andere planten om overvolle groei te voorkomen.

  Deze plant groeit het best in de volle zon en heeft minstens zes uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek in de tuin te planten.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de mooie bloemen die nectar produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die hun tuin willen voorzien van bloemen die insecten aantrekken en bestuiven.

  Osteospermum 'Margarita Maria' is een cultivar die geen grote bijdrage levert aan biodiversiteit, omdat het geen inheemse plant is en weinig voedsel of schuilplaatsen biedt voor inheemse dieren. Het is belangrijk om inheemse planten te kiezen om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Osteospermum 'Margarita Maria' bloeit in de maanden mei tot en met september en de bloei kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om deze plant in te nemen.

  Nee, deze plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om regelmatig dode bloemen te verwijderen door ze af te knippen. Snoei de plant na de bloeiperiode in het najaar of vroeg in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat deze te uitbundig groeit. Verwijder ook eventuele beschadigde of zwakke takken om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en de plant gezond te houden.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant bij strenge vorst om schade te voorkomen.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en geeft de voorkeur aan een zonnige locatie. Regelmatig water geven en dood bloeimateriaal verwijderen bevordert de bloei. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm te behouden.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost voor een beter resultaat. Zorg ervoor dat het mulchmateriaal niet tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van schade. Daarnaast kan het helpen om natuurlijke vijanden van ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, aan te trekken naar de tuin. Indien nodig kunnen milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Margarita Maria' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de familie Asteraceae. Deze plant produceert opvallende bloemen met een witte bloemblad en een paars hart. De bloemen verschijnen van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Osteospermum 'Margarita Maria' gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.