Dianthus 'Arena'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Arena' is een compacte en rijkbloeiende plant met mooie, geurende bloemen in verschillende tinten roze, rood en wit. De bloemen hebben een opvallend speldenkussenachtig uiterlijk en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. Deze plant is geschikt voor zowel borders als potten en is gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden. Dianthus 'Arena' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of terras en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen in de winter waarschijnlijk afsterven. De plant zal nieuwe bladeren krijgen als het weer warmer wordt.

  Dianthus 'Arena' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. De plant is geschikt voor de Nederlandse tuin.

  Dianthus 'Arena' is een makkelijke plant in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Hij gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Regelmatig doodkoppen kan de bloeiperiode verlengen.

  Dianthus 'Arena' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze in groepjes van minstens 5 stuks voor een mooi effect.

  Nee, Dianthus 'Arena' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed gedijen.

  Dianthus 'Arena' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de nectar in de bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van biodiversiteit en bestuiving.

  Dianthus 'Arena' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant zorgt voor een gevarieerde tuinomgeving en voegt extra kleur toe. Het kan een positieve bijdrage leveren aan de lokale flora en fauna.

  Dianthus 'Arena' bloeit meestal van mei tot en met augustus. De bloeiperiode van deze plant kan gemiddeld 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei en bloei. Het beste is om de plant te planten op een plek waar de zon 's ochtends schijnt en 's middags gedeeltelijk wordt afgeschermd.

  Nee, de Dianthus 'Arena' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het kan giftig zijn voor consumptie.

  Ja, Dianthus 'Arena' heeft enige geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte groei van bladeren en bloemen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te absorberen en te verminderen. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping in vergelijking met andere specifiek ontworpen planten.

 • Je kunt de plant in het voorjaar na de bloei licht terugsnoeien om de vorm en groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe bloei te bevorderen. Snoei eventuele uitgebloeide stengels helemaal terug tot aan de basis van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd het laten staan van water in de pot of op de grond.

  Dianthus 'Arena' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede afwatering.

  Dianthus 'Arena' heeft behoefte aan goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant. Geschikt voor borders, rotstuinen en perken.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, dit kan door bijvoorbeeld een laagje mulch rond de plant aan te brengen. Ook kan een winterhoes of -kooi worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden niet te nat staat om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals Dianthus hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en breng dit aan volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Kies voor organische mulch, zoals houtsnippers of compost, en breng deze elk voorjaar aan. Houd er rekening mee dat mulch niet direct tegen de stengels van de plant moet liggen om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Dianthus 'Arena' ligt tussen de 5,5 en 7,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zuur of te alkalisch. Het regelmatig voeden van de plant met meststoffen speciaal voor tuinplanten kan helpen bij het behouden van de juiste zuurgraad.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op insecten zoals bladluizen, trips en spintmijten. Het is aan te raden om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen te stimuleren in de tuin. Bij een grote plaag kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Arena' is een compacte en rijkbloeiende plant met mooie, geurende bloemen in verschillende tinten roze, rood en wit. De bloemen hebben een opvallend speldenkussenachtig uiterlijk en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. Deze plant is geschikt voor zowel borders als potten en is gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden. Dianthus 'Arena' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of terras en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.