Argyranthemum frutescens 'Vara'

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens 'Vara' is een sierlijke en compacte plant die bloeit met mooie witte bloemen met een geel hartje. Het blad van deze plant is donkergroen en heeft een fijne textuur. Deze plant heeft een ronde vorm en groeit goed in zowel borders als bloembakken. De Argyranthemum frutescens 'Vara' staat bekend om zijn langdurige bloei en is een populaire keuze voor tuinen en terrassen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, omdat het kleur en groen brengt, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is daarom aan te raden om de plant tijdens strenge vorstperiodes te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. De plant kan het beste overwinteren op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, de Argyranthemum frutescens 'Vara' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden in de tuin. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale bloei.

  De plant heeft ongeveer 30-50 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Ruimte om te groeien zal zorgen voor gezonde groei en bloei.

  De Argyranthemum frutescens 'Vara' groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het kan minder goed groeien en bloeien in de volledige schaduw. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor deze plant.

  De Argyranthemum frutescens 'Vara' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Over het algemeen is 1 tot 2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen stimuleren en bestuivers willen aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgt de plant voor een verrijking van de bodem en draagt het bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en te bloeien. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen in de tuin. Te weinig zonlicht kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Nee, de plant Argyranthemum frutescens 'Vara' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gekweekt voor consumptie. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, veel tuinplanten hebben een geluidsdempend effect door hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit kan helpen om geluid te verminderen in bijvoorbeeld een tuin of op een balkon.

 • De plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en om de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en snoei lange scheuten terug tot een paar centimeter boven de grond. Dit kan het beste in het voorjaar gedaan worden.

  De Argyranthemum frutescens 'Vara' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond en is niet veeleisend wat betreft bodemkwaliteit. Zorg voor een lichte en vruchtbare grond om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd zware kleigrond en voorkom wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch of afgevallen bladeren aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten, uit de wind. Indien mogelijk kunt u de plant tijdens strenge vorst naar een beschermde locatie verplaatsen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Een jaarlijkse bemesting in het voorjaar wordt aanbevolen.

  Voor tuinplanten is regelmatige bemesting essentieel om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom tuinplanten te beschermen en vocht vast te houden. Door een laag mulch aan te brengen, wordt onkruidgroei verminderd en blijven de wortels van de plant beschermd. Let op dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De Argyranthemum frutescens 'Vara' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant kan worden aangetast door bladluizen, trips en spint. Deze plagen kunnen worden bestreden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant en het handmatig verwijderen van plaaginsecten kan ook helpen bij het voorkomen van problemen.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens 'Vara' is een sierlijke en compacte plant die bloeit met mooie witte bloemen met een geel hartje. Het blad van deze plant is donkergroen en heeft een fijne textuur. Deze plant heeft een ronde vorm en groeit goed in zowel borders als bloembakken. De Argyranthemum frutescens 'Vara' staat bekend om zijn langdurige bloei en is een populaire keuze voor tuinen en terrassen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.