Argyranthemum frutescens 'Harvest Snow'

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens 'Harvest Snow' is een prachtige en rijkbloeiende plant met grote witte bloemen die lijken op madeliefjes. Het is een winterharde en langbloeiende plant die ideaal is voor in borders of als potplant op het terras. De 'Harvest Snow' heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 40-50 cm. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Hierdoor is de plant ook in de wintermaanden nog mooi om naar te kijken.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam de plant bij vorst te beschermen. In de winter kan hij het beste op een beschutte plek staan.

  Ja, de plant Argyranthemum frutescens 'Harvest Snow' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de dode bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Deze plant wordt het beste geplant op een afstand van ongeveer 30-45 cm van andere planten om voldoende ruimte te geven voor groei en bloei. Hij heeft graag wat ruimte om zich heen zodat de lucht goed kan circuleren en de plant gezond blijft. Houd hier rekening mee bij het beplanten van je tuin.

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei vertragen. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Argyranthemum frutescens 'Harvest Snow' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen die ze produceert. Het is een mooie aanvulling op een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, de plant Argyranthemum frutescens 'Harvest Snow' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren zoals vogels. De bloemen en bladeren kunnen ook verschillende nuttige insecten aantrekken.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met oktober en de bloeiperiode kan ongeveer 5 tot 6 maanden duren.

  Ja, de plant 'Harvest Snow' kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zo kan de plant optimaal gedijen in de volle zon.

  Nee, Argyranthemum frutescens 'Harvest Snow' is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft een goed vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte structuur en de bladeren die geluidstrillingen absorberen. Het plaatsen van deze plant in de tuin kan bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een compacte vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en snoei na de bloei om de plant te verjongen. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  De Argyranthemum frutescens 'Harvest Snow' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes en droge omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant te voorzien van water bij de wortels om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen en organisch materiaal. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Deze plant kan het beste beschermd worden tijdens de winter door mulch of stro rond de wortels aan te brengen. Daarnaast is het ook mogelijk om de plant af te dekken met een speciale vliesdoek. Zorg er wel voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten is een regelmatige bemesting belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei. Het verbetert ook de bodemstructuur en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch.

  De Argyranthemum frutescens 'Harvest Snow' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen tekorten. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de grond regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen.

  Deze plant kan last hebben van bladluis en spint. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig controleren op ongedierte en het gebruik van insecticiden helpen bij het bestrijden ervan.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens 'Harvest Snow' is een prachtige en rijkbloeiende plant met grote witte bloemen die lijken op madeliefjes. Het is een winterharde en langbloeiende plant die ideaal is voor in borders of als potplant op het terras. De 'Harvest Snow' heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 40-50 cm. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.