Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink'

Begonia (Elatior Grp) enkb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' is een prachtige plant met opvallende roze bloemen. Deze begonia heeft enkele bloemblaadjes en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De plant heeft donkergroene bladeren en een compacte groeiwijze. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn kleurrijke bloemen en gemakkelijke verzorging. 'Betulia Pink' is ideaal voor het toevoegen van kleur en sfeer aan elke ruimte in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij heeft regelmatig water en voldoende licht nodig. Daarnaast gedijt hij goed bij een constante kamertemperatuur.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat het overtollige water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen. De plant gedijt het beste op een plek met indirect licht of halfschaduw. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, Begonia's houden van warmte en gedijen goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte locatie te plaatsen om optimale groei te bevorderen. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is essentieel voor de gezondheid van de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' bloeit meestal van de lente tot de herfst. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging. Het is een prachtige toevoeging aan uw verzameling kamerplanten.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' is een luchtzuiverende plant. Deze plant zuivert de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof, wat zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen van de plant, zoals het besproeien van de bladeren en het verwijderen van dode bladeren, helpt de luchtzuiverende eigenschappen te bevorderen.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk dat de omgevingstemperatuur constant blijft. Zorg voor een warme en lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

 • Om de plant in vorm te houden, kunnen dode bloemen en bladeren regelmatig worden weggeknipt. Het is ook mogelijk om de plant te verjongen door de lange stelen tot de helft terug te snoeien. Snoeien kan het best worden uitgevoerd in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur.

  De Begonia heeft kamerplanten potgrond nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Kies voor een potgrond die licht vochtig blijft en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurtegraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig wordt, om wortelrot te voorkomen. Een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van de plant af te vegen met een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en voorkomt dat schadelijke insecten zich kunnen nestelen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Zorg voor voldoende indirect licht om de plant gezond te houden. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het noorden of oosten.

  De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen tocht en extreme temperaturen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten, zoals Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink', ligt tussen de 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en gezondheidsproblemen bij de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde van rond de 6 tot 7 wordt aanbevolen voor een goede groei en bloei van deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Voor kamerplanten zoals deze begonia is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode, meestal van maart tot september. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) enkelbloemig 'Betulia Pink' is een prachtige plant met opvallende roze bloemen. Deze begonia heeft enkele bloemblaadjes en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De plant heeft donkergroene bladeren en een compacte groeiwijze. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn kleurrijke bloemen en gemakkelijke verzorging. 'Betulia Pink' is ideaal voor het toevoegen van kleur en sfeer aan elke ruimte in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.