Zantedeschia 'Garnet Glow'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Garnet Glow' is een prachtige en opvallende soort lelie met dieprode bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een glanzende textuur en een opvallende vorm. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een geliefde keuze voor bloembedden, borders en potten op het terras. Zantedeschia 'Garnet Glow' gedijt het beste op een zonnige locatie en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water en indirect zonlicht nodig. Vermijd direct zonlicht en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Ja, Zantedeschia 'Garnet Glow' heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Houd de plant uit direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Zantedeschia 'Garnet Glow' heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Regelmatig controleren of de grond droog aanvoelt, voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Zet de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, vermijd tocht en koude temperaturen. Houd de grond vochtig, maar niet te nat.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni tot augustus. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, Zantedeschia 'Garnet Glow' is luchtzuiverend. Het is een populaire kamerplant die helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het kan giftige stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor kamerplanten om goed te groeien en te gedijen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • De Zantedeschia 'Garnet Glow' moet na de bloei worden teruggesnoeid door de bloemstengels helemaal af te knippen. Verwijder ook eventuele verwelkte bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Zorg er wel voor dat de plant niet met zijn wortels in water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, want dit kan wortelrot veroorzaken. Een licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed worden gedraineerd. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen en dode bladeren te verwijderen. De plant gedijt het beste bij een lichte standplaats met indirect zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek of een vochtige spons. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zal helpen om stof en vuil te verwijderen, waardoor de plant gezond blijft.

  De Zantedeschia 'Garnet Glow' heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met voldoende natuurlijk licht, vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg voor een constante en gelijkmatige temperatuur voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60 tot 70 procent. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien en een luchtbevochtiger te gebruiken indien nodig. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en problemen met de plantengroei.

  De Zantedeschia 'Garnet Glow' doet het goed in een bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant eens per maand van het voorjaar tot de herfst.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Garnet Glow' is een prachtige en opvallende soort lelie met dieprode bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een glanzende textuur en een opvallende vorm. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een geliefde keuze voor bloembedden, borders en potten op het terras. Zantedeschia 'Garnet Glow' gedijt het beste op een zonnige locatie en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.