Soleirolia soleirolii 'Aurea'

Soleirolia soleirolii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Soleirolia soleirolii 'Aurea', også kendt som guldværen, er en jorddækkende plante med små, gyldne blade. Planten har en krybende vækstform og danner tætte tæpper. Det er en stedsegrøn plante, der trives godt i fugtige, skyggefulde miljøer. De gyldne blade skaber en iøjnefaldende kontrast i haven eller som stueplante. Det er en let plante, der kræver lidt vedligeholdelse og hurtigt kan sprede sig.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den behøver kun lidt vand og trives godt i både lyse og skyggefulde omgivelser. Det er en ideel stueplante for folk med lidt erfaring med plantepasning.

  Planten har brug for masser af lys for at vokse godt, men undgå direkte sollys. Placer planten et lyst sted i huset, men ikke i skarp sol. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle sider bliver jævnt belyst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men må ikke stå for vådt. Det anbefales at holde jorden let fugtig og give vand ca. 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt ikke at lade planten tørre ud.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker klart, indirekte lys. Den kan brænde, hvis den udsættes for for meget skarpt sollys. Placer den derfor et sted med halvskygge til skygge.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. For meget kulde kan være skadeligt for planten og kan føre til tab af blade. Sørg for, at planten står et sted, hvor der ikke er træk og hvor temperaturen er konstant.

  Planten blomstrer normalt om foråret og sommeren månederne. Blomstringen varer generelt et par uger til en måned.

  Ja, planten Soleirolia soleirolii 'Aurea' er luftrensende og hjælper med at forbedre luftkvaliteten i huset. Det er et godt valg til at rense luften og fjerne skadelige stoffer. Den har små blade og er nem at passe som stueplante.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for for lave eller for høje temperaturer, da dette kan påvirke væksten. Det optimale er en konstant og moderat stuetemperatur for denne plante.

 • Denne plante skal beskæres regelmæssigt for at forhindre, at den vokser for vildt. Du kan klippe enderne af grenene for at holde planten kompakt. Sørg for at bruge en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, hold jorden fugtig men ikke gennemblødt. Giv vand nedefra og sørg for god dræning for at undgå rodrot. I vinterperioden kan planten gives vand med måde.

  Soleirolia soleirolii 'Aurea' trives bedst i let, godt drænet pottejord med en let sur pH-værdi. Det er vigtigt at holde pottejorden fugtig, men overskydende vand bør kunne dræne godt for at undgå rådne rødder. Undgå for tunge pottejordtyper, der hindrer vandets afløb.

  Denne plant kræver en godt drænet jord, der holdes let fugtig. En pottemuld blanding til stueplanter er passende til Soleirolia soleirolii 'Aurea'. Det er vigtigt at undgå at lade planten udtørre og at give regelmæssig vanding.

  Planten har brug for vand ugentligt, sørg for at jorden altid er let fugtig. Placér planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Sprøjt lejlighedsvis blade for at holde luftfugtigheden i balance.

  Planten kan af og til støvfjernes forsigtigt med en fugtig klud. Vær opmærksom på ikke at beskadige bladene under rengøring. Brug ikke rengøringsmidler eller sprays på planten.

  Denne plante har brug for masser af lys for at trives godt, men undgå direkte sollys. Placer planten på et lyst sted i huset, f.eks. tæt på et vindue. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle blade bliver jævnt belyst.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kolde træk eller ekstrem varme. Placer planten et sted, hvor temperaturen er stabil.

  Luftfugtigheden for indendørs planter som Soleirolia soleirolii 'Aurea' bør ligge omkring 40-60%. Det er vigtigt at opretholde luftfugtigheden ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. For lav luftfugtighed kan føre til tørre blade og sygdomme.

  De Soleirolia soleirolii 'Aurea' trives bedst i en let sur til neutral jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre, at planten kan vokse og blomstre optimalt. Brug af specifik pottemuld til stueplanter kan hjælpe med at opretholde den rigtige surhedsgrad.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen, fra foråret til efteråret. Brug en flydende indendørs plantergødning med den rette forhold af næringsstoffer for sund vækst. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så følg altid den anbefalede dosering på emballagen.

 • Beskrivelse

  Soleirolia soleirolii 'Aurea', også kendt som guldværen, er en jorddækkende plante med små, gyldne blade. Planten har en krybende vækstform og danner tætte tæpper. Det er en stedsegrøn plante, der trives godt i fugtige, skyggefulde miljøer. De gyldne blade skaber en iøjnefaldende kontrast i haven eller som stueplante. Det er en let plante, der kræver lidt vedligeholdelse og hurtigt kan sprede sig.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.