Osteospermum 'Seaside'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Seaside' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met opvallende paarse bloemblaadjes en een geel hartje. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. 'Seaside' gedijt goed in de volle zon en gedraineerde grond en is perfect voor bloembakken, borders of rotstuinen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen droge periodes. Osteospermum 'Seaside' geeft een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk in de lente en zomer bloeit. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  Osteospermum 'Seaside' is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij koudere temperaturen. Deze tuinplant kan dus lichte vorst verdragen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het snoeien van de plant kan helpen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Planten met voldoende ruimte hebben minder last van ziektes en plagen. Het is belangrijk om bij het planten voldoende afstand te houden tussen de verschillende exemplaren.

  Nee, de Osteospermum 'Seaside' groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor het beste resultaat.

  Osteospermum 'Seaside' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar wateroverlast te voorkomen. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en nectar. Het trekt bestuivers aan die helpen bij de bestuiving. Het is een mooie aanvulling in de tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij insecten aantrekt en voedsel biedt voor bijen en vlinders. Het helpt de diversiteit in je tuin te vergroten en een gezonde leefomgeving te creëren voor verschillende soorten dieren. Het zorgt voor een evenwichtige ecosystem in je tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, de Oost-Indische kers kan goed tegen de volle zon. Het is een plant die graag in de zon staat en goed gedijt onder deze omstandigheden. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de Osteospermum 'Seaside' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en groen blad. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen de mogelijkheid om geluid te dempen door hun bladeren en structuur. Echter, deze specifieke plant staat niet bekend om zijn specifieke geluiddempende eigenschappen. Het effect kan afhankelijk zijn van de omgeving en de groeiomstandigheden.

 • Om de plant gezond te houden, kunt u verwelkte bloemen en bruine bladeren regelmatig verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Gebruik scherpe snoeischaren om de plant netjes te trimmen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig kleine beetjes.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Kies bijvoorbeeld voor een mix van potgrond en grof zand voor een optimale drainage. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de plant genoeg voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen om gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Osteospermum 'Seaside' te beschermen in de winter, is het belangrijk om de plant naar een beschutte plek te verplaatsen, zoals een kas of serre. Zorg er ook voor dat de plant niet te veel water krijgt in de winter, om wortelrot te voorkomen. Een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant kan helpen om de wortels te beschermen tegen vorst.

  Water geven in droge periodes is belangrijk. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei. Snoei in het voorjaar om de plant compact te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige meststof. Het is belangrijk om te voorkomen dat er te veel meststof wordt gegeven, aangezien dit schade kan veroorzaken aan de plant. Het is aan te raden om de instructies op de verpakking van de meststof te volgen.

  Een laag mulch rond de plant helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Kies organisch mulch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt.

  De Tuinplanten Osteospermum 'Seaside' geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een bodemtest kan helpen bij het bepalen van de exacte zuurgraad van de bodem voor deze plant. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te handhaven om een optimale groei en bloei te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je regelmatig controleren op bladluizen, wollen dopluis en spint. Een goede manier om dit te voorkomen is door de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig te besproeien met een milieuvriendelijke olie of zeepoplossing. Ook kun je natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, in de tuin introduceren.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Seaside' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met opvallende paarse bloemblaadjes en een geel hartje. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. 'Seaside' gedijt goed in de volle zon en gedraineerde grond en is perfect voor bloembakken, borders of rotstuinen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen droge periodes. Osteospermum 'Seaside' geeft een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.