Osteospermum 'Wildside'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Wildside' er en smuk og farverig plante med iøjnefaldende blomster i forskellige nuancer af lilla og blå. Blomsterne har en gul kerne og blomstrer fra foråret til efteråret. Plantens blade er mørkegrønne og har en let behåret tekstur. Osteospermum 'Wildside' er en kompakt plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement til bede, stenhaver eller containere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer sine grønne blade hele året. Dette gør den til et smukt tilføjelse til haven, selv om vintermånederne.

  Planten er vinterhårdfør ned til ca. -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer. Planten trives bedst på et beskyttet sted.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Så længe den får regelmæssig vanding og står i fuld sol, vil den trives godt i haven. Det er en stærk og sund haveplante, der ikke vil give mange problemer.

  Osteospermum 'Wildside' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for en plantningsafstand på cirka 30-40 centimeter for at give planten tilstrækkelig plads til at brede sig ud. Tag også højde for plantens højde og bredde ved plantning i haven.

  Haveplanter som Osteospermum 'Wildside' trives bedst i fuld sol. I skyggen kan de vokse og blomstre mindre godt. Det anbefales derfor at plante denne plante et solrigt sted.

  Giv planten regelmæssigt vand, især på varme dage. Cirka 1-2 gange om ugen er tilstrækkeligt, men sørg for, at jorden ikke bliver alt for våd. Det er bedre at give dybt vand lejlighvis end ofte små mængder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektarholdige blomster. Det er et ideelt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Ja, Haveplanter bidrager til biodiversitet ved at tiltrække insekter og fugle med deres blomster og frø. De kan spille en vigtig rolle i havenes økosystem og hjælpe med at fremme en sund biodiversitet.

  Planten blomstrer fra maj til september, og blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt lide fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme sommerdage. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Nej, denne plante er ikke spiselig til menneskelig forbrug. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, mange haveplanter har egenskaben til at absorbere lyd og dæmpe lyd i omgivelserne. Plantens blade og struktur kan hjælpe med at absorbere og reducere lydvibrationer. Det kan derfor positivt bidrage til at mindske støjgener i haven.

 • Denne plante kan beskæres tilbage til ca. 10 cm over jorden efter blomstringen. Fjern de visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Beskær døde eller beskadigede grene året rundt.

  Giv regelmæssigt vand til denne haveplante, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Undgå dog at lade planten stå i en vandpyt.

  Brug en pottejord som er godt drænet og rig på næringsstoffer til denne plante. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da det kan få rødderne til at rådne. Tilføj om nødvendigt jævnligt gødning for at fremme vækst og blomstring.

  Jordkvaliteten for haveplanter skal være godt drænet og frugtbar, med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for tilstrækkelig ernæring og dræning for at fremme sund vækst. Løsn eventuelt jorden og tilsæt kompost eller organisk gødning for optimale resultater.

  Denne plante foretrækker en solrig placering med godt drænet jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne blomstre og vokse. Placer planten helst et beskyttet sted mod hård vind.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod kolde temperaturer og frost. Det anbefales at dække planten til med for eksempel halm eller blade. Et beskyttet sted mod hårde vinde kan også hjælpe med at beskytte planten.

  Denne haveplante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Tilføj organisk gødning om foråret for en sund vækst af planten.

  Haveplanter har generelt brug for en let gødning om foråret for at fremme væksten. Brug en generel gødning til blomstrende planter i henhold til vejledningen på emballagen. Overgødning kan føre til for meget bladevækst og færre blomster.

  Mulch er en god måde at holde på fugtighet, undertrykke ukrudt og beskytte jorden mod frost om vinteren. Det anbefales at bruge organisk materiale som blade, halm eller træflis som mulch til haveplanter. Mulch kan påføres omkring planterne med et lag på ca. 5-10 cm tykt.

  Jordens surhedsgrad, hvor planten vokser, skal være neutral til let alkalisk. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet, så overskydende vand kan løbe væk. Det anbefales at teste jorden og om nødvendigt rette den til med f.eks. kalk.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Osteospermum 'Wildside' er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for lus, hvide fluer og spindemider. Hvis nødvendigt kan biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider anvendes. Det er også vigtigt at give planterne tilstrækkeligt lys, luft og fugt for at mindske risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Osteospermum 'Wildside' er en smuk og farverig plante med iøjnefaldende blomster i forskellige nuancer af lilla og blå. Blomsterne har en gul kerne og blomstrer fra foråret til efteråret. Plantens blade er mørkegrønne og har en let behåret tekstur. Osteospermum 'Wildside' er en kompakt plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement til bede, stenhaver eller containere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.