Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriorange'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Meriorange' er en zonal geranium med iøjnefaldende orange blomster og grønne blade med mørke zoner i dem. Blomsterne på denne plante har en lys og livlig farve og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst i fuld sol og kræver regelmæssig vanding, men lad ikke jorden blive for våd. Det er en kompakt og busket plante, der trives godt i hængekurve, bede eller containere. Pelargonium 'Meriorange' har en gennemsnitlig væksthastighed og kan overvintre godt, hvis den placeres indendørs.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriorange' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der blomstrer om foråret og sommeren og ofte bruges som årlig i hængekurve og bede.

  Pelargonier er ikke vinterhårde og kan ikke overleve ved temperaturer under cirka 5 °C. Om vinteren skal de holdes indendørs eller beskyttes mod frost. De er populære planter til hængekøjer og blomsterkasser om sommeren.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriorange' er generelt ret nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sikre en solrig placering. Derudover kan planten have brug for regelmæssig gødning for at fortsætte med at vokse sundt.

  Pelargonier har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Sørg for en afstand på cirka 30-40 cm mellem hver plante for at give tilstrækkelig plads. Husk, at de kan lide solen og har brug for en veldrænet jord.

  Pelargonier trives bedst i fuld sol, men kan også trives i halvskygge. De har brug for mindst 4-6 timers sollys om dagen for at vokse og blomstre godt. Planten vil vokse og blomstre bedst på et solrigt sted.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriorange' har brug for vand cirka en til to gange om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Ja, Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriorange' tiltrækker sommerfugle og bier og tiltrækker disse insekter med sine nektarholdige blomster. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække bestøvere.

  Denne plante tiltrækker ikke bier, sommerfugle eller andre bestøvere og bidrager derfor ikke til biodiversiteten i haven. Det er primært en dekorativ plante, der kun har lidt at tilføre til økosystemet. Overvej at tilføje andre planter, der faktisk bidrager til biodiversiteten.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriorange' blomstrer normalt fra maj til august. Blomstringsperioden kan variere afhængigt af vejrforholdene og plejen af planten. Generelt varer blomstringen cirka 3 til 4 måneder.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand på varme sommerdage. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig for at undgå udtørring.

  Nej, den Zonale Geranium er ikke spiselig. Det er vigtigt ikke at konsumere nogen dele af planten, da det kan være giftigt for mennesker og dyr. Det anbefales at holde planten uden for børns og kæledyrs rækkevidde.

  Ja, planten har en begrænset lyddæmpende effekt på grund af bladene, der kan absorbere og reflektere lydbølger i haven. Dog er påvirkningen minimal i forhold til specifikke lyddæmpende planter som bambus eller nåletræer. Det anbefales at kombinere flere lyddæmpende planter for at opnå et bedre resultat.

 • Det er godt at fjerne regelmæssigt døde blomster og blade for at holde planten sund. Beskær også regelmæssigt de fremstikkende stilke for at holde planten kompakt og busket. Det er bedst at gøre dette om foråret eller efter blomstringsperioden.

  Sørg for at give dine havenplanter regelmæssigt vand for at holde jorden fugtig. Det er vigtigt, at planten ikke tørrer ud, især i varme sommermåneder. Kontroller regelmæssigt, om jorden stadig er tilstrækkeligt fugtig, før du giver mere vand.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden holdes let fugtig, men ikke for våd. Brug eventuelt speciel pottemuld til blomstrende planter.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og frugtbar jord. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for at fremme plantens vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. I skyggen vil planten blomstre og vokse mindre godt.

  Det anbefales at beskytte haveplanter som disse i vintermånederne ved at sætte dem indendørs eller dække dem med et beskyttende lag muld. Sørg for, at planten ikke udsættes for frost for at undgå skader. Det anbefales at flytte planten udendørs igen om foråret.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær regelmæssigt visne blomster for at stimulere ny blomstring. Giv flydende gødning en gang hver anden uge for en sund vækst.

  Disse planter har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen. Brug en generel gødning til blomstrende planter eller en speciel gødning til pelargonier. Overgødskning kan føre til overdreven bladfremvækst og reduceret blomstring.

  Mulch er gavnligt for væksten og sundheden af ​​haveplanter. Det hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis som mulch.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriorange' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan forebyggende foranstaltninger træffes såsom regelmæssig kontrol af bladlus, spindemider og bladlus. Naturlige fjender som marihøns kan bruges til biologisk bekæmpelse. Ved alvorlige angreb kan der også anvendes miljøvenlige bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Pelargonium 'Meriorange' er en zonal geranium med iøjnefaldende orange blomster og grønne blade med mørke zoner i dem. Blomsterne på denne plante har en lys og livlig farve og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst i fuld sol og kræver regelmæssig vanding, men lad ikke jorden blive for våd. Det er en kompakt og busket plante, der trives godt i hængekurve, bede eller containere. Pelargonium 'Meriorange' har en gennemsnitlig væksthastighed og kan overvintre godt, hvis den placeres indendørs.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.