Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet'

Celosia (Cristata Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet' is een prachtige sierplant met opvallende rode bloemen die lijken op vurige vlammen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Het blad is groen van kleur en vormt een mooi contrast met de felrode bloemen. 'Amigo Scarlet' is een zeer geschikte plant voor in borders, bloembakken of als snijbloem voor boeketten. Deze Celosia soort bloeit rijkelijk van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Celosia argentea 'Amigo Scarlet' is relatief eenvoudig te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder is het een sterke en makkelijke plant om te verzorgen. Het is ook aan te raden om de dode bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te stimuleren.

  Ja, Celosia's hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet' heeft 2 tot 3 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant bij warm weer wat extra water.

  Deze plant houdt van veel licht, maar direct zonlicht kan de bladeren en bloemen beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het wel veel licht krijgt, maar niet direct in de felle zon staat.

  Ja, Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet' houdt van warmte. Het is een kamerplant die goed gedijt bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 10 tot 12 weken.

  Nee, Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet' is geen luchtzuiverende plant. Het is daarom aan te raden om andere luchtzuiverende kamerplanten te kiezen indien dat een belangrijke factor voor je is.

  Ja, Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om deze temperatuur zo stabiel mogelijk te houden.

 • Het is niet nodig om de Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet' te snoeien. Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kunt u deze terugsnoeien om de vorm te behouden.

  De Celosia Cristata Grp 'Amigo Scarlet' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Besproei de plant liever met een gieter dan van bovenaf.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Het regelmatig verpotten van de plant kan helpen om de gezondheid en groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats. Bemest de plant eens in de 2 weken tijdens de groeiperiode om de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de plant gezond te houden.

  De Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet' kan regelmatig stof verzamelen op de bladeren. Maak de bladeren schoon door ze voorzichtig af te vegen met een vochtige doek of spons. Op deze manier kunnen de bladeren weer goed ademen en behoudt de plant zijn gezonde uitstraling.

  De plant heeft veel licht nodig en doet het het beste bij direct zonlicht. Een plek bij een raam op het zuiden is ideaal. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6-8 uur per dag zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid voor deze plant is het beste tussen de 60% en 70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden om uitdroging van de bladeren te voorkomen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet' ligt tussen de 5,5 en 6,5 (pH). Het is belangrijk om een goed doorlatende grond te gebruiken en regelmatig te controleren of de pH-waarde van de bodem op peil is. Overmatige verzuring of alkaliniteit van de grond kan de gezondheid en groei van de plant beïnvloeden.

  Voor een goede groei en bloei van de Celosia argentea is regelmatige bemesting noodzakelijk. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het doseren van de meststoffen.

 • Omschrijving

  De Celosia argentea (Cristata Grp) 'Amigo Scarlet' is een prachtige sierplant met opvallende rode bloemen die lijken op vurige vlammen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Het blad is groen van kleur en vormt een mooi contrast met de felrode bloemen. 'Amigo Scarlet' is een zeer geschikte plant voor in borders, bloembakken of als snijbloem voor boeketten. Deze Celosia soort bloeit rijkelijk van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.