Verbena Temari White

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Temari White is een prachtige plant met witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant staat bekend om zijn compacte groei en lange bloeiperiode. Hij trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. De Verbena Temari White is ideaal voor borders, rotstuinen of hangmanden en voegt een vleugje frisheid toe aan elke tuin. Regelmatig snoeien zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en volop bloeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant "Verbena Temari White" is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw groeit vanuit de wortels. In het voorjaar komen er weer nieuwe bladeren en bloemen aan de plant.

  De Tuinplanten die valt onder de winterhardheid zone 8a tot 11 zijn goed bestand tegen vorst en koude temperaturen. Deze planten kunnen over het algemeen overleven bij temperaturen van -12 tot -3 graden Celsius. Het is belangrijk om de planten goed te beschermen tijdens de wintermaanden om ze gezond te houden.

  Deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en snoeien zal de gezondheid van de plant bevorderen. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen.

  De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 20 tot 30 centimeter in de border of in een pot. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overwoekering te voorkomen.

  De Verbena Temari White groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4 uur per dag direct zonlicht ontvangt voor optimale groei. Te veel schaduw kan de bloei verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit betekenen dat je de plant 1-2 keer per week water moet geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, deze tuinplant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan. Daardoor draagt het bij aan de biodiversiteit in jouw tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. Plant in de tuinplantcategorie.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de plant "Verbena Temari White" is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende capaciteit door de absorptie van geluidsgolven. Planten kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de buitenruimte.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar de plant flink terug om de vorm en grootte te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is beter om de plant af en toe diep te laten weken in plaats van oppervlakkig water te geven.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  De bodemkwaliteit waar deze planten van houden is goed doorlatende grond die licht vochtig is. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Een bodem die rijk is aan organisch materiaal zal de groei en bloei van deze planten bevorderen.

  De Verbena Temari White gedijt het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte of te schaduwrijke standplaatsen.

  In de winter is het belangrijk om de tuinplant goed te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, omdat dit kan leiden tot rotting.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en gezondheid te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Verbena Temari White hebben behoefte aan bemesting voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de voedingsstoffen aan te vullen. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, de groei van onkruid onderdrukt en de temperatuur van de bodem reguleert. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals bladeren, stro, of boomschors. Het wordt aangeraden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de planten.

  De Tuinplanten zoals "Verbena Temari White" geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig voor een optimale groei en bloei van de plant. Zure bodems kunnen worden behandeld met kalk om de pH-waarde te verhogen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, kun je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van water en groene zeep. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld ook lieveheersbeestjes ingezet worden om bladluizen te bestrijden. Controleer regelmatig de bladeren op tekenen van ongedierte en grijp snel in wanneer nodig.

 • Omschrijving

  Verbena Temari White is een prachtige plant met witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant staat bekend om zijn compacte groei en lange bloeiperiode. Hij trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. De Verbena Temari White is ideaal voor borders, rotstuinen of hangmanden en voegt een vleugje frisheid toe aan elke tuin. Regelmatig snoeien zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en volop bloeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.