Sedum lineare 'Betsie'

Sedum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sedum lineare 'Betsie' is een laagblijvende vetplant met smalle, langwerpige bladeren die dicht op elkaar groeien. De bladeren zijn groen van kleur en kunnen een beetje roodachtig worden bij voldoende zonlicht. In de zomer produceert de plant kleine witte bloemen die vlinders en bijen aantrekken. 'Betsie' is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in droge en zonnige omstandigheden. Deze Sedum is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Sedums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig water nodig. Zolang ze voldoende licht krijgen, zullen ze gedijen en groeien. Het regelmatig snoeien van de plant kan de groei bevorderen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een zonnige plek in de kamer. Minstens vier uur direct zonlicht per dag wordt aanbevolen voor deze plant.

  De Sedum lineare 'Betsie' heeft niet veel water nodig en kan goed tegen droge periodes. Geef de plant eens per week water en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van de felle zon en kan goed gedijen op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral op warme dagen. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Sedum lineare 'Betsie' houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt en niet uitdroogt.

  Sedum lineare 'Betsie' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat planten schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren en zo de lucht frisser maken. Het is daarom aan te raden om kamerplanten in huis te hebben voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet te warm of te koud staat. Houd de temperatuur dus stabiel binnen deze range.

 • Het snoeien van Sedum lineare 'Betsie' is niet nodig, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Dit kan het best gedaan worden in het voorjaar. Als de plant te groot wordt, kan deze worden teruggesnoeid tot de gewenste grootte.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed laten drogen tussen gietbeurten door. Geef water wanneer de grond ongeveer 2-3 cm diep droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Een mengsel van potgrond met wat zand of perliet kan de drainage verbeteren.

  Kamerplanten gedijen goed in een goed doorlatende grond met een lichte textuur. De bodem moet vochtig blijven, maar niet te drassig. Het regelmatig toevoegen van voedingsstoffen zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij weinig water en zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef af en toe wat plantenvoeding. Verwijder dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  U kunt de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een vochtige doek om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zal de plant helpen om goed te blijven ademen en gezond te blijven.

  De plant gedijt het beste op een lichte standplaats en heeft minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg voor een plekje bij een raam op het zuiden, oosten of westen voor voldoende licht. Pas op voor te felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten, waaronder Sedum lineare 'Betsie', ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen om stress te voorkomen. Bij lagere temperaturen kan de groei vertragen en bij te hoge temperaturen kan de plant uitdrogen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een lage luchtvochtigheid nodig omdat ze beter gedijen in drogere omstandigheden. Het is daarom belangrijk om de plant niet te dicht bij een luchtbevochtiger te plaatsen om schimmelgroei te voorkomen. Af en toe besproeien met water kan voldoende zijn om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten gedijen het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde kan helpen om de juiste omgeving te behouden voor een gezonde groei.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Het is voldoende om eens in de paar maanden een beetje meststof toe te voegen tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel meststoffen krijgt, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  Sedum lineare 'Betsie' is een laagblijvende vetplant met smalle, langwerpige bladeren die dicht op elkaar groeien. De bladeren zijn groen van kleur en kunnen een beetje roodachtig worden bij voldoende zonlicht. In de zomer produceert de plant kleine witte bloemen die vlinders en bijen aantrekken. 'Betsie' is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in droge en zonnige omstandigheden. Deze Sedum is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.