Clerodendrum laevifolium

Clerodendrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clerodendrum laevifolium is een tropische plant die behoort tot de mintfamilie en afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het heeft gladde, glanzende bladeren en produceert kleine, witte bloemen in schermvormige trossen. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende zonlicht en vocht krijgt. Clerodendrum laevifolium heeft een sterke geur en wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn medicinale eigenschappen. Deze plant kan een mooie toevoeging zijn aan een tropische tuin of als kamerplant in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Hij heeft weinig water en voeding nodig en doet het goed op een lichte plek. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Clerodendrum laevifolium heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat de wortels niet in water staan. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden en laten verdorren. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft graag een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen.Zet de plant bij voorkeur op een warme en lichte plek met indirect zonlicht voor optimale groei.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden aanhouden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen. Het is een uitstekende keuze voor in huis of op kantoor. Daarnaast helpt de plant ook de luchtvochtigheid te reguleren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor optimale groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei en vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoeien kan het best gedaan worden in het voorjaar of de vroege zomer.

  De Clerodendrum laevifolium heeft regelmatig water nodig, maar verdraagt geen natte grond. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden. Het is aan te raden om in de lente en zomer meer water te geven dan in de herfst en winter.

  Voor de Clerodendrum laevifolium is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet compleet uitdroogt. Gebruik bij voorkeur een potgrond specifiek voor kamerplanten.

  De Clerodendrum laevifolium gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare potgrond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat graag op een lichte plek. Af en toe bemesten in het voorjaar en de zomer bevordert de groei en bloei. Snoeien kan na de bloei plaatsvinden om de vorm te behouden.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren van deze plant af te vegen met een vochtige doek om de bladeren schoon en gezond te houden. Gebruik lauw water om de bladeren af en toe te besproeien en ze vrij te maken van eventueel ophopend stof. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en chemicaliën op de bladeren omdat dit schade kan veroorzaken.

  Deze plant heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom het liefst dicht bij een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ideale groeicondities voor deze plant zijn temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur bevordert de gezonde groei van deze plant.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn en de plant houdt niet van te droge lucht. Een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende vochtigheid door regelmatig te sproeien en de plant af en toe een warme douche te geven.

  De Clerodendrum laevifolium groeit het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met organische materialen of specifieke meststoffen. Een juiste zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontworpen voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en timing van bemesting.

 • Omschrijving

  Clerodendrum laevifolium is een tropische plant die behoort tot de mintfamilie en afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het heeft gladde, glanzende bladeren en produceert kleine, witte bloemen in schermvormige trossen. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende zonlicht en vocht krijgt. Clerodendrum laevifolium heeft een sterke geur en wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn medicinale eigenschappen. Deze plant kan een mooie toevoeging zijn aan een tropische tuin of als kamerplant in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.