Vriesea 'Era'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Era' is een prachtige kamerplant met een opvallende en kleurrijke bloeiwijze. De plant heeft lange, smalle bladeren die een stevige rozet vormen. De bloem van de Vriesea 'Era' heeft felrode en gele kleuren en steekt mooi af tegen het groen van de bladeren. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed bij voldoende licht en regelmatig water geven. Met zijn opvallende verschijning is de Vriesea 'Era' een mooie toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Vriesea 'Era' is een relatief makkelijke plant om te onderhouden. Deze kamerplant heeft slechts af en toe water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet hem dus op een heldere plek maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Vriesea 'Era' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten met wat schaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg er ook voor dat de luchtvochtigheid hoog genoeg is.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. De Vriesea 'Era' draagt bij aan het zuiveren van de lucht in huis en zorgt zo voor een gezondere leefomgeving.

  De plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden. Voorkom blootstelling aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Je kunt de dode bladeren van de plant afknippen met een scherpe schaar. Zo blijft de plant er gezond uitzien. Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien.

  De Vriesea 'Era' moet regelmatig water krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door en geef bij voorkeur water op kamertemperatuur. Deze kamerplant houdt van een licht vochtige omgeving.

  Vriesea 'Era' heeft licht, luchtige potgrond nodig die goed vocht vasthoudt maar wel goed draineert. Een mengsel van potgrond voor orchideeën en cactussen is geschikt voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en deze te vervangen wanneer nodig om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Vriesea 'Era' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte en luchtige bodemkwaliteit is essentieel voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig dode bladeren en voed de plant om de paar weken tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kan je de bladeren voorzichtig afstoffen met een vochtige doek of een zachte borstel. Zorg ervoor dat er geen water blijft staan tussen de bladeren om schimmel te voorkomen. Een regelmatige schoonmaakbeurt helpt de plant gezond te houden.

  Vriesea 'Era' heeft helder, indirect licht nodig en kan ook gedijen bij fel licht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht, dit kan de plant beschadigen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel blijft.

  Kamerplanten zoals de Vriesea 'Era' gedijen het best bij een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid hoog te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed kan groeien.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Vriesea 'Era' ligt tussen de 5,5 en 6,5. Een te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen tekort, terwijl een te hoge zuurgraad de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Geef de plant tijdens de groeiperiode eens in de 4-6 weken vloeibare kamerplantenvoeding. Let op dat de plant niet te veel voeding krijgt, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Era' is een prachtige kamerplant met een opvallende en kleurrijke bloeiwijze. De plant heeft lange, smalle bladeren die een stevige rozet vormen. De bloem van de Vriesea 'Era' heeft felrode en gele kleuren en steekt mooi af tegen het groen van de bladeren. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed bij voldoende licht en regelmatig water geven. Met zijn opvallende verschijning is de Vriesea 'Era' een mooie toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.