Verbena Freefall Purple

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Freefall Purple is een hangplant met prachtige paarse bloemen die in trossen groeien. De plant heeft een weelderige groeiwijze en hangt mooi over randen van hanging baskets of bloembakken. Het blad van de plant is groen en sierlijk gevormd, waardoor het een decoratieve uitstraling heeft. Verbena Freefall Purple bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar en de zomer bloeit.

  De Tuinplant Verbena Freefall Purple is gemiddeld winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant vorstvrij te laten overwinteren, bijvoorbeeld in een kas of op een beschutte plek. Zorg voor voldoende bescherming tegen vorst om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende. De plant gedijt goed in de zon en bloeit langdurig.

  Voor deze plant is een ruimte nodig van ongeveer 20-30cm om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te groeien. Geef de plant ook voldoende ruimte om licht en lucht te krijgen voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei waarschijnlijk wat minder zijn en de bloei minder uitbundig. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceert. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin die deze insecten wil verwelkomen.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere nuttige insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt het voor variatie in de tuin en biedt het een voedselbron voor verschillende dieren. Het helpt zo bij het bevorderen van een gezonde en diverse leefomgeving.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant zal goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, deze plant heeft een bladerdak dat geluidsgolven kan absorberen en verminderen. Hierdoor kan de plant een bepaalde mate van geluidsdemping bieden in een tuinomgeving.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Verwijder uitgebloeide bloemen en knip lange scheuten terug tot een derde van de lengte. Dit bevordert de groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om in de ochtend water te geven zodat de plant gedurende de dag voldoende tijd heeft om het water op te nemen.

  Voor deze tuinplant is het ideaal om te planten in goed doorlatende potgrond. Het zorgt ervoor dat de plant voldoende water krijgt maar niet te nat blijft. Zorg ervoor dat de potgrond voedzaam is voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem. Vermijd te natte grond en zorg voor voldoende voedingsstoffen.

  Deze Tuinplanten gedijen het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten en bescherm ze tegen harde wind. Bij voorkeur niet planten op een plek waar veel water blijft staan.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en koude temperaturen. Dit kan worden gedaan door de plant te bedekken met stro, bladeren of een beschermhoes. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in de volle zon. Regelmatig water geven en dood koppen van de bloemen kan de bloei bevorderen. In de lente en zomer periode kan af en toe bemesten met plantenvoeding de groei en bloei stimuleren.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot en met de zomer.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het kan bestaan uit compost, houtsnippers of bladeren en moet regelmatig worden vervangen om de planten gezond te houden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is, om te voorkomen dat de wortels verstikken.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 voor optimale groei en bloei. het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde plantontwikkeling.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Verbena Freefall Purple, kunt u natuurlijke methoden proberen, zoals het planten van afweerplanten of het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte. Mocht er toch een plaag optreden, dan kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken of contact opnemen met een professionele tuinman voor advies. Het is belangrijk om snel en effectief te handelen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  Verbena Freefall Purple is een hangplant met prachtige paarse bloemen die in trossen groeien. De plant heeft een weelderige groeiwijze en hangt mooi over randen van hanging baskets of bloembakken. Het blad van de plant is groen en sierlijk gevormd, waardoor het een decoratieve uitstraling heeft. Verbena Freefall Purple bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.