Verbena Freefall Burgundy

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Freefall Burgundy is een hangende plant met donkerpaarse bloemen die lijken op kleine lavendelbloemen. De plant heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is groen en vormt een mooie achtergrond voor de opvallende bloemen. Deze Verbena is zeer geschikt voor hangmanden, bloembakken en randen langs borders. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de winter. Het kan het beste in het voorjaar opnieuw geplant worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ook voor een goed doorlatende grond om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Je hoeft niet veel moeite te doen om deze plant gezond en mooi te houden.

  De Verbena Freefall Burgundy heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen andere planten zodat ze elkaar niet belemmeren in de groei. Plant ze in een goed doorlatende grond op een zonnige plek voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten categorie omvat een breed scala aan planten die goed gedijen in de schaduw. Over het algemeen presteren planten beter in de volle zon, maar sommige soorten kunnen nog steeds goed groeien en bloeien in schaduwrijke omstandigheden. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van de plant in overweging te nemen bij het kiezen van de locatie voor het planten.

  Tuinplanten zoals Verbena Freefall Burgundy hebben wekelijks water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze als je deze insecten in je tuin wilt aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het rijk is aan nectar en aantrekkelijk is voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Het kan helpen om de diversiteit van planten en dieren in de tuin te verhogen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het beste groeien en bloeien op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen.

  Nee, Verbena Freefall Burgundy is niet eetbaar. Het is een tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek wat kan helpen met het dempen van geluid. Dit komt doordat de bladeren geluidsgolven absorberen en verspreiden. Het is echter geen volledige geluidsdemping en er zijn betere opties beschikbaar voor het dempen van geluid.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode of zieke takken en knip een derde van de groei af in het voorjaar voor een compacte groei. Snoei na de bloei om de plant te verjongen en te stimuleren om opnieuw te bloeien.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze tuinplant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bewaterd om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vruchtbare grond met een gematigde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Humusrijke grond bevordert de gezonde groei en bloei van deze tuinplant.

  De Tuinplanten "Verbena Freefall Burgundy" houdt van een zonnige standplaats maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. De plant gedijt goed in borders, bloembakken en hanging baskets.

  Tuinplanten zoals Verbena Freefall Burgundy kunnen in de winter extra bescherming nodig hebben tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door bijvoorbeeld een mulchlaag van bladeren aan te brengen rond de wortels. Daarnaast is het belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en geen water te geven tijdens vorstperiodes.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is vrij gemakkelijk te verzorgen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomermaanden. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom tuinplanten te bedekken en vocht vast te houden. Het kan ook helpen om onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers voor het beste resultaat.

  Tuinplanten zoals Verbena Freefall Burgundy geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te doen om de juiste zuurgraad te behouden. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  U kunt de plant beschermen tegen ongedierte door regelmatig te controleren op luizen, spintmijten en rupsen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van luizen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals pyrethrine.

 • Omschrijving

  Verbena Freefall Burgundy is een hangende plant met donkerpaarse bloemen die lijken op kleine lavendelbloemen. De plant heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is groen en vormt een mooie achtergrond voor de opvallende bloemen. Deze Verbena is zeer geschikt voor hangmanden, bloembakken en randen langs borders. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.