Osteospermum 'Nasinga Cream'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum 'Nasinga Cream' is een prachtige en kleurrijke tuinplant met witte bloemblaadjes en een geel hartje. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker en staat bekend om zijn lange bloeiperiode van het voorjaar tot de late herfst. De bloemen hebben een zonnige uitstraling en trekken vlinders en bijen aan naar de tuin. 'Nasinga Cream' gedijt het beste in een zonnige en goed doorlatende bodem. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die meestal in de lente en zomer bloeit. In de winter verliest hij doorgaans zijn bladeren.

  Osteospermum 'Nasinga Cream' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek en eventueel extra mulch om de wortels te beschermen.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en plaats hem op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei. Regelmatig snoeien en het verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de plant en andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. De plant heeft genoeg ruimte nodig om de bloemen volledig tot hun recht te laten komen.

  Osteospermum 'Nasinga Cream' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens een paar uur per dag direct zonlicht krijgt voor een optimale groei. In de schaduw zal de bloei van de plant wel minder uitbundig zijn.

  De plant heeft minstens één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het helpt bij het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin door deze bestuivende insecten aan te trekken. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die bijdraagt aan de ecologische balans.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivende insecten aantrekt met zijn nectar en stuifmeel. Hierdoor draagt het bij aan het behoud van een gezonde ecosystemen in de tuin. Daarnaast helpt het ook om de diversiteit van plantensoorten te vergroten.

  Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen kunnen tot wel 5 maanden bloeien, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme temperaturen om uitdroging te voorkomen. De plant kan dus geplaatst worden op een plek waar hij veel zonlicht kan krijgen.

  Nee, de Osteospermum 'Nasinga Cream' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt om zijn decoratieve bloemen en niet voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van de plant te consumeren.

  Ja, de bladeren van de plant kunnen geluidsgolven absorberen en helpen om geluid te dempen in de omgeving. Dit kan vooral handig zijn in een aangelegde tuin of op een balkon waar geluidsoverlast een probleem kan zijn. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast.

 • Om de plant gezond te houden, kan je regelmatig uitgebloeide bloemen verwijderen door ze weg te knippen. Zorg ervoor dat je dit doet zonder de omliggende bladeren te beschadigen. Je kunt de plant ook na de bloeiperiode terugsnoeien om de vorm en grootte te controleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de bovenste laag niet te lang droog worden. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig gehouden wordt maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Voor deze tuinplanten is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is. Deze planten gedijen het beste in neutrale tot licht zure bodems.

  Deze plant doet het het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het belangrijk om mulch aan te brengen rond de wortels. Je kunt ook een beschermende laag van bladeren of stro op de plant leggen. In sommige gevallen kan het helpen om de plant te verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant om de paar weken meststoffen om gezond te blijven.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Het is aanbevolen om de planten te bemesten in het voorjaar en tijdens de bloeiperiode.

  Voor deze tuinplanten is het aan te raden om mulch aan te brengen rond de planten. Dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische materialen zoals compost of boomschors.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de optimale groei en bloei van de plant te bevorderen. Afhankelijk van de specifieke behoeften van de plant, kan het nodig zijn om de pH-waarde van de bodem aan te passen door middel van meststoffen of bodemverbeteraars.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u regelmatig de bladeren en stengels inspecteren op tekenen van plagen en deze verwijderen indien nodig. Ook is het handig om de planten regelmatig te besproeien met een natuurlijk insectenwerend middel. Tot slot is het belangrijk om de plant gezond te houden door de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  De Osteospermum 'Nasinga Cream' is een prachtige en kleurrijke tuinplant met witte bloemblaadjes en een geel hartje. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker en staat bekend om zijn lange bloeiperiode van het voorjaar tot de late herfst. De bloemen hebben een zonnige uitstraling en trekken vlinders en bijen aan naar de tuin. 'Nasinga Cream' gedijt het beste in een zonnige en goed doorlatende bodem. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.