Nicotiana 'Saratoga Deep Rose'

Nicotiana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' is een prachtige en sierlijke bloeiende plant met diep roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen bloeien in clusters bovenop lange stelen, waardoor ze ideaal zijn voor het toevoegen van kleur en hoogte in de tuin. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' kan worden gebruikt als borderplant, in bloembedden of in potten voor op het terras. Het is een gemakkelijk te kweken plant die langdurige bloei biedt en een vrolijke sfeer creëert in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige tuinplant die in de zomer en herfst bloeit. Na de bloei sterft de plant af.

  Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' is winterhard tot ongeveer -5 °C. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. In strenge winters kan het nodig zijn om extra maatregelen te nemen.

  Ja, de Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze tuinplanten hebben weinig speciale verzorging nodig en gedijen goed in verschillende grondsoorten en in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om verstikking te voorkomen. Overweeg regelmatig snoeien om de groei te controleren.

  Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook goed groeien in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. In volledige schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  De Tuinplant 'Saratoga Deep Rose' heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeit. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren en water te geven indien nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt het een mooie toevoeging voor een tuin die biodiversiteit wil stimuleren. Het is een goede keuze voor tuiniers die van bloemen houden en graag insecten willen helpen.

  Ja, tuinplanten zoals jouw soort kunnen een onderdeel vormen van biodiversiteit door bijen en hommels aan te trekken met hun bloemen. Hierdoor wordt de bestuiving bevorderd en draag je bij aan een gezondere natuurlijke omgeving. Het is belangrijk om een gevarieerde tuin te hebben met verschillende plantensoorten om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september, gedurende de zomermaanden. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden per jaar.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor het beste resultaat.

  Nee, de plant Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die veilig zijn voor consumptie.

  Ja, de plant Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' heeft geluidsdempende eigenschappen. Dit komt door de dichte groeiwijze en de bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Hierdoor kan het helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Tuinplanten zoals Nicotiana moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen, en knip indien nodig lange stelen terug tot gewenste lengte. Snoei in het voorjaar en de zomer voor optimale bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en voedselrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten.

  Nicotiana Saratoga Deep Rose gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan zowel in borders als in potten op het terras worden geplaatst.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant goed is ingegraven en bedekt met een beschermende laag. Geef de plant extra water voor de vorstperiode om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te stimuleren. Ook is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststof toe te dienen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voeding krijgt om gezond en sterk te blijven.

  Mulchen is goed voor tuinplanten, het helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan worden aangebracht rond de planten in het voorjaar en in de herfst. Tuinafval, compost, bladeren of houtsnippers kunnen worden gebruikt als mulch.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met kalk of zwavel. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem te meten voordat de plant wordt geplant.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en spintmijten. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of het introduceren van nuttige insecten kan helpen bij de bestrijding van ongedierte. Verwijder aangetaste bladeren en houd de plant goed geventileerd en watergegeven om de gezondheid te bevorderen en ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' is een prachtige en sierlijke bloeiende plant met diep roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen bloeien in clusters bovenop lange stelen, waardoor ze ideaal zijn voor het toevoegen van kleur en hoogte in de tuin. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' kan worden gebruikt als borderplant, in bloembedden of in potten voor op het terras. Het is een gemakkelijk te kweken plant die langdurige bloei biedt en een vrolijke sfeer creëert in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.